Vuko Borozan srušio šampiona Evrope!

0
1339
Foto: RK Vardar

Šampion Evrope – Monpelje je zaustavljen već na startu grupne faze Lige šampiona.Bivši prvak Vardar je bio sjajan u gostima i slavio 27:24, a do pobjede je crveno-crne vodio naš reprezentativac Vuko Borozan. Bila je to još jedna njegova sjajna partija u dresu Vardara, zabio je osam golova za 40 minuta na terenu, a imao je i četiri asistencije. Vardar je pokazao mnogo više na ovom meču od Monpeljea, odbrana je bila prava, a na golu se istakao mladi čuvar mreže Milosavljev. Čupić je bio odličan sa šest golova a Skube je postigao jedan manje. Kod Francuza se istakao Kavtičnik sa šest golova, te Faustin sa tri.
Derbi se igrao i u Vespremu gdje je domaći tim savladao Kielce 29:27, a gosti su bez pola tima bili na korak od senzacije. Dušebajev je imao samo 12 prijavljenih igrača za ovaj meč, Cindrić se oporavlja od povrede, što je najveći hendikep za ovaj tim, a svoje veče je imao Aleks Dušebajev sa 10 golova, Janc je postigao četiri, dok su se krila istakla kod Vesprema – Gajič sa šest, te Ptrlek sa pet golova.
Metalurg se samo do poluvremena držao u Lisabonu 13:13, a onda je Sporting ubacio u brzinu više i slavio 34:26 – Roha je zabio šest golova, Ruezga pet, a Nikčević četiri. Kod gostiju Tankoski se istakao sa šest, a Serafimov je postigao jedan manje.
Tatran je dosta lako osvojio bodove u Istanbulu protiv Bešiktaša 28:22, a u timu Slavka Goluže Butorac i Lapajn su bili najbolji sa po četiri gola, iskusni Done je toliko zabio na drugoj strani, a naš Marko Lasica je jednom tresao mrežu rivala.
Meškov je osvojio vrijedne bodove u Kristijanštadu 32:30, a Đukić je bio najefikasniji sa devet golova, dok je Obranović postigao sedam.