Vuko Borozan: Moj san je plasman na Olimpijske igre

0
1299

Crnogorski rukometaš Vuko Borozan uvijek je sa velikim motivom nastupao u dresu sa državnim grbom. Otuda i ogromna želja da jednog dana u majici “lavova” zaigra na najvećem takmičenju u karijeri sportiste.

“Vjerujem da sa reprezentacijom možemo do sjajnog rezultata na nekom od velikih takmičenja. Ipak, moj san je plasman na Olimpijske igre. Nadam se da ću ga ostvariti”, kazao je za CdM 22-godišnji Cetinjanin.

Reprezentaciju su u posljednje vrijeme pratile turbulencije. Na kraju je došlo i do promjene na klupi, gdje je Dragan Đukić zamijenio Ljuba Obradovića.

“Nadam se da će se dolaskom novog selektora promijeniti stvari na bolje. Vjerujem da ćemo u sljedeće dvije utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo upisati pobjede i zadržati šanse za plasman na šampionat u Hrvatskoj. Mislim da bi to bila velika stvar za generaciju, koja i dalje stasava. Negdje smatram da se moramo kvalifikovati na kontinentalno prvenstvo”.

Borozan je kao tinejdžer napustio rodno Cetinje. Najprije je igrao u Karlovcu, potom u skopskom Metalurgu, da bi se poslije dvije godine u Libekeu vratio u glavni grad Makedonije, gdje sa uspjehom nosi dres Vardara.

“Iz Crne Gore mi najviše nedostaju porodica i prijatelji. Srećom, nisam mnogo daleko od kuće, pa moji najbliži mogu brzo doći kod mene u Skoplje.”

Dolazak u Vardar je makar zasad pun pogodak za desnog beka šampiona Makedonije.

“Vardar je veliki klub, jedan od najvećih na planeti i zbog toga sebe isključivo vidim ovdje. Prezadovoljan sam, imamo odličnu ekipu, sjajnog trenera, igramo na visokom nivou i zato ne mislim o promjeni sredine. Imamo velike ambicije i ciljamo trofej Lige šampiona. Zbog toga sam došao u ovaj klub i nadam se da ćemo obradovati navijače i cijelu Makedoniju. Ovdje je rukomet sport broj jedan i zbog toga zaslužuju naše pristalice i veliki trofej”.

U Francuskoj se trenutno održava Svjetsko prvenstvo, a Borozan nema dilemu kada je u pitanju glavni kandidat za zlato.

“Mislim da će Francuzi opet biti najbolji na planeti. Igraju pred svojim navijačima, imaju sjajan tim. Svi preduslovi za najsjajnije odličje postoje”, zaključio je Vuko Borozan.