Vukčević uzeo prvu medalju za Crnu Goru na Svjetskim igrama

0
612
Foto - Privatna arhiva

Crna Gora dočekala je i prvu medalju na Svjetskim igrama.

Bronzano odličje u poljskom Vroclavu osvojio je naš džiju džicu borac Dejan Vukčević koji je u kategoriji +94 kg savladao reprezentativca Španije Kristijana Alvareza i to iponom.

Na jednoj od najvećih sportskih smotri koja broji preko tri ipo hiljade takmičara u preko 30 disciplina, sjajni Dejan stigao je do medalje nakon četiri borbe.

Igre neolimpijskih sportova su priznate od strane MOK-a i održavaju se svake četiri godine.

Još jedan zapažen rezultat imao je duo sistem Stefan Vukotić – Vuk Dragutinović. I oni su se domogli polufinala gdje su poraženi od Austrije. U meču za bronzanu medalju naš duo sistem, inače svjetski šampioni, izgubio je od Belgije pa je na kraju zauzeo četvrtu poziciju.

Miloš Kovačević, u kategoriji -69 kg nije uspio da se domogne polufinala – konkurencija je bila veoma jaka sa osam najboljih svjetskih boraca.

Crnogorsku reprezentaciju na ovom takmičenju predvodio je selektor Miloš Ašanin koji je itekako zadovoljan postignutim rezultatima. Prisutan je bio i predsjednik saveza Ranko Vukotić koji nakon ovog takmičenja očekuje punu podršku Ministartstva sporta i COK-a za prvu medalju osvojenu na Svjetskim igrama.