Vukčević: Nemamo igrače kakav je bio Vučinić, nemamo kvalitet kao što je bio tada

0
922
Foto: FSCG

Remi bez golova, ali prije svega igra u meču sa Bugarskom razočarali su Nikolu Vukčevića, pa se vezista nacionalnog izvinio crnogorskoj javnosti i navijačima.

Crna Gora je na putu da prvi put kvalifikacije za veliko takmičenje završi bez pobjede.

“Iskreno ne znam šta bih rekao. Teško je objasniti ovo što nam se dešava. Željeli smo pobjedu, ali smo odigrali veoma loše. Izvinjavam se navijačima zbog ovakvog izdanja. Ne možemo ni očekivati veću podršku od ove, kada ovako igramo“, rekao je Vukčević i u jednom dahu nastavio:

“Istina je da sada nemamo igrače kakav je recimo bio Vučinić. Možda nemamo kvalitet kao što je bio tih godina. Međutim, sigurno bi utakmice nacionalnog tima iz tog vremena trebalo da gledamo, kako bi mogli da vidimo na koji način se igra za reprezentaciju. Pričao sam prethodnih dana da su uticale vanfudbalske stvari na naš učinak u ovim kvalifikacijama. Ipak, morali smo da pokažemo da smo spremni da se izdignemo iz toga i nastavimo dalje”.

Crnoj Gori slijedi gostovanje Kosovu, već u ponedjeljak.

“Ne mogu da pričam kako ćemo pobijediti utakmicu. Teško je u ovom trenutku govoriti o tome. Oni će biti motivisani jer se bore za plasman na Evropsko prvenstvo. Pokušaćemo da odigramo što bolje, ali je teško bilo šta obećavati poslije šest utakmica bez pobjede u kvalifikacijama”.

Situacija u svlačionici nije narušena, iako su momci neraspoloženi napustili stadion pod Goricom.

“Nije bilo nikakvih grubih riječi. Tvrdim da je ovo najbolja grupa ljudi u mojoj karijeri. Nema nikakvih problema u timu“, istakao je Nikola Vukčević.

Crnogorski fudbaleri u nedjelju putuju za Priština, a dan kasnije će na stadionu “Fadilj Vokri” odmjeriti snage sa selekcijom Kosova.