Vuk Lazović igra za Crnu Goru protiv Izraela

0
779

Selektor naših najboljih rukometaša Ljubo Obradović se izgleda i definitivno odrekao usluga pivota mađarskog Cegleda Nemanje Grbovića, koji se iz opravdanih razloga nije pojavio na proteklom okupljanju u Baru.  Njegova operacija zuba po “profesorovom” mišljenju nije bila dovoljan razlog da odsustvuje sa EHF nedelje u Baru, a da se nije „šalio“ kada ga je opomenuo najbolje potvrđuje podatak da je novi kružni napadač naše reprezentacije dvadeset šestogodišnji Beograđanin Vuk Lazović.

„Tačno je razgovarao sam sa selektorom Ljubom Obradovićem, svidjela mi se njegova ponuda, dobro sam razmislio o svemu i biće mi čast da nastupam za reprezentaciju Crne Gore“, kazao je pivot Vojvodine Vuk Lazović, koji bi trebao biti veliko pojačanje za naš nacionalni tim.

Sin poznatog glumca Danila će ubrzo dobiti crnogorski pasoš, a olakšavajuća okolnost u toj proceduri za njega jeste što mu je majka sa Cetinja, ali svakako da će “crveni” dres zadužiti već 30.aprila protiv Izraela.
Vjerujem da će sve biti u redu oko papirologije i imam informacije da ću debitovati protiv Izraela. Očekuju nas dva zahtjevna meča koja moramo dobiti kako bi zadržali šanse za plasman na Evropsko prvenstvo u Poljskoj. Neće biti lako jer Izrael ima nekoliko kvalitetnih igrača, dugo su zajedno, dok mi koliko sam informisan imamo zaista mladu, ali itekako kvalitetnu reprezentaciju“, kazao je Lazović.

S obzirom da Obradović kako sada stvari stoje ponovo neće zvati iskusne igrače poput Mladena Rakčevića i Marka Pejovića, te da je precrtao Grbovića interesatno je da će novajlija Lazović na crti dijeliti minutažu sa Brankom Kankarašem sa kojim je igrao i u Vojvodini, dok su u igri pivoti Lovćena Simović i Pejović.
„Zaista ne znam ko će još od igrača biti na spisku, ali mi je drago što ću ponovo igrati sa Brankom, koji je odličan igrač i sjajan momak“, poručio je Lazović, koji je u dosadašnjoj karijeri branio boje Vardara, Partizana, Crvene zvezde, Slovana i španske Antekjere, dok je prije dvije sezone bio na listi želja Lovćena. Interesatno je da je i njegova supruga vrhunska igračica – Barbara (eks Varlec) koja je na početku sezone pojačala redove Vardara.

 

 

 

Handballme.me