Vujović: Pokazale smo naš kvalitet, bile smo kao jedno

0
333

Odbojkašice Galeba su u ponedeljak u sjajnoj odbojkaškoj predstavi u dvorani “Topolica” po treći put u istoriji osvojile trofej Kupa Crne Gore, a to su uradili savladavši gradskog rivala i glavnog favorita finalnog turnira, ekipu Luke Bar.

“Galebice” su u Baru slavile 3:1 i tako se revanširale gradskom rivalu za poraz u prošlogodišnjem finalu (3:2).

Galeb je drugi put u finalu Kupa bio bolji od Luke Bar, nakon što je prvi put to uradio 2010. godine, takođe sa 3:1, dok je Luka Bar tri puta dobila međusobno finale Kupa (2011, 2015, 2017).

“Mislim da nas je ekipa Luke Bar u startu podcijenila i da su se nadali da ćemo doći mi u finalu kao lakši protivnik. Pokazale smo veliku želju i hrabro ušle u meč. Nije bilo lako, protivnička ekipa je pokazala svoju snagu, ali mi smo pokazale naš kvalitet i kako se igra kao ekipa. Zahvalna sam mojim saigračicama i trenerima, jer smo svi bili kao jedno. Čestitke ekipi Luke Bar na dobrom meču. Ostaje nam da se spremamo za playoff i da još jednom pokažemo naš kvalitet”, izjavila je kapitenka Galeba Poliklinike Hipokrat, Nikoleta Vujović.

Trener Nikola Masoničić nije krio zadovoljstvo, ali i istakao da je njegova ekipa igrala rasterećeno u finalu i da je zasluženo slavila.

“Kao što sam na konferenciji pred Kup rekao, išli smo utakmicu po utakmicu, spremali smo se za Moraču poslednje dvije nedelje, znali smo da nam je to najvažnija utakmica u sezoni, a to se i vidjelo po igračicama, koje su bile prilično stegnute i nervozne čitav meč. Kada smo taj duel dobili, znao sam da ćemo u finalu igrati bolje.

Finale smo odigrali rasterećenije od gradskog rivala, vidjelo se da djevojke uživaju, da su opuštene i da vjeruju da mogu da trofeja, kontrolisali smo utakmicu čitavo vrijeme, čak mislim i treći set koji smo izgubili da smo ga izgubili našim greškama. Ono što nam je prošle godine izmaklo “za dlaku”, ove smo potpuno zasluženo osvojili. Čestitam svim igračicama na trofeju, krvavo smo radili za ovo i to se isplatilo”, izjavio je trener Galeba Poliklinike Hipokrat, Nikola Masoničić.