Vujović obezbijedio bronzu, sjutra napada finale Svjetskog prvenstva

0
254

Crnogorski kik bokser Miroslav Vujović plasirao se u polufinale i obezbijedio bronzanu medalju u disciplini K1 na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti.

Vujović je danas u četvrtfinalnom meču kategorije preko 91 kilogram, prekidom u drugoj rundi, pobijedio Fatiha Simika iz Turske.

Crnogorski teškaš voljom žrijeba izborio je direktan plasman u četvrtfinale.

„Vujović je odlično ušao u meč, diktirao tempo i bio bolji rival. U drugoj rundi tokom jedne razmjene udaraca pogodio je rivala koljenom u pleksus i primorao ga na predaju“,kazao je selektor Goran Radonjić agenciji MINA.

Rival Vujovića u sjutrašnjem polufinalu biće Poljak Mihal Blavdžievič.

Trener reprezentacije, Predrag Lekić, kazao je da je Vujović u četvrtfinalu pokazao svoj veliki talenat i majstorstvo.

“Protivnik Vujovića u polufinalu je odličan borac, veoma snažan i izdržljiv. Snažan je u bliskoj borbi. Imaće težak zadatak, ali ćemu biti lakše da odradi meč jer je već ima medalju. Dobro je i to što nema nikakvu povredu iz prethodnog meča”,kazao je Lekić.

Plasman u polufinale nije uspio da izbori Dejvid Kajević u lou kiku, a poraz je doživio i povratnik u rerezentaciju, Marko Nikolić u disciplini K1.

Kajević je u meču za medalju u kategoriji do 75 kilograma poražen od Bugarina Atanasa Bojilova, odlukom sudija na poene 3:0.

Plasman u četvrtfinale Kajević je izborio pobjedom protiv Poljaka Kamila Sojkovskog 3:0.

„Kajvić zbog povrede noge nije mogao da pruži svoj maksimum. Borio se i opravdao naša očekivanja“, kazao je Radonjić.

Bojilov je plasmanom u polufinale obezbijedio drugu medalju sa velikih takmičenja, nakon što je prošle godine bio srebrni na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

Poraz u prvoj borbi na šampionatu doživio je Nikolić, u kategoriji do 75 kilograma, od Dejvida Votsa sa Novog Zelanda.
„Nikolić je poražen u neizvjesnom meču. Naš borac je u drugoj rundi dva puta biona podu, ali se u trećoj vratio i dva puta slao rivala na pod“, kazao je Radonjić.

Na startu šampionata juče su eliminisani Remzija Dacić i Anastazija Petrović.