Vučević: Želim da šut za tri postane moje ubojito oružje

0
1353
Foto: shandymedia

Prva zvijezda crnogorske košarke, NBA as Nikola Vučević, tokom ljeta radiće naporno kako bi popravio šut sa distance. Prije svega realizaciju za tri poena.

Crnogoski reprezentativac, centar Orlanda, u sezoni za nama šutnuo je više trojki nego u svih prethodnih pet u NBA! Konkretno, Baranin je šutnuo 75 trojki u sezoni 2016-17, od ukupno 101 u karijeri. Pogodio je 23 trojke u sezoni za nama, dakle šutirao ih je sa preciznošću od 30,7 procenata.

Čeka me veliki rad, jer želim da trojke i šut sa distance postanu jako i pouzdano oružje u mojoj igri. Tako će ovo ljeto biti posvećeno radu u popravljanju šuta, u individualnom radu prije priprema za Eurobasket sa reprezentacijom”, kazao je Vučević za Orlando Sentinel.

Baranin nije zadovoljan timskim partijama tokom sezone u NBA, ali je istakao da očekuje više i od sebe i od tima naredne sezone.

Napravio sam već korak naprijed kada je šut sa distance u pitanju. Prvi put u karijeri vjerujem da mogu biti više nego dobar šuter za tri poena. Želim da postanem raznovrsniji igrač, to će mi mnogo koristiti u daljoj karijeri. A naredni veliki cilj u Americi ostaje plasman u plej-of sa Orlandom”, istakao je Vučević.

U sezoni za nama Vučević je bilježio 14,6 poena i 10,4 skokova u prosjeku na 75 utakmica za Orlando, od kojih je 55 počeo kao starter.