Vučević: Saigračima sam objašnjavao da je došao fudbalski Džordan

0
1078

Crnogorski košarkaš Nikola Vučević dao je zanimljiv intervju za portal basketballsphere u kome je govorio o procesu oporavka od povrede, susretu sa Ronaldom, te košarkašima omiljenog kluba – Crvene zvezde.

Centar Orlanda u petak će obaviti snimanja koja će pokazati kako se oporavlja kost šake nakon operacije.

“Počeo sam da vozim trenažni bicikl, malo trčkaram, takođe mogu i longetu da skinem. Za sada ide sve po planu, pa bi, kao što su doktori rekli, u takmičarski ritam trebalo da se vratim najkasnije za osam nedjelja od momenta operacije”, kazao je Vučević.

On se osvrnuo i na dosadašnji učinak ekipe sa Floride, koja je desetkovana izostancima ključnih igrača.

“Mislim da smo mogli daleko bolje ove sezone. Dobro smo krenuli, ali kao što znate, zadesile su nas silne povrede. Teško je kad nedostaju i dva igrača, a kamoli ovoliko. Ali, šta ćemo, iz ove kože ne možemo. Ostaje nam da vjerujemo da ćemo se što prije okupiti”, kazao je Nikola.

Ističe da je ponosan na košarkaše Crvene zvezde, bez obzira na posljednji poraz u ABA ligi od Budućnosti.

“Naporna je sezona. I vama treba vremena samo da saberete koliko su do sada odigrali mečeva. Ne možete da budete sve vrijeme na maksimumu. Na kraju i Budućnost je dobro igrala, fantasično šutirala…. Ali, kada pogledate koliko je Zvezda uradila za ova tri-četiri mjeseca… Krenuli su sa potpuno renoviranim timom, mladim trenerom, a već su stigli do sedam trijumfa u Evroligi, iako im prije početka sezone niko nije davao velike šanse da će pobijediti ni par utakmica”.

Naš internacionalac se potom posvetio priči o fudbalu, najprije o susretu sa čuvenim Brazilcem Ronaldom.

Morao sam nekolicini saigrača da objasnim da nam je u goste došao fudbalski Džordan ili Medžik, a imao sam i zadovoljstvo da, kao strastveni ljubtelj fudbala, upoznam Ronalda, malo popričam s njim, a posebno mi je bila čast da mu poklonim dres s mojim brojem koji je svojevremeno i on nosio, ali na fudbalskim terenima”, naglasio je Vučević.