Vučević će biti dio reprezentacije u odlučujućim kvalifikacionim mečevima za SP

0
995
Foto: Fiba

Nikola Vučević planira da igra ovog ljeta za reprezentaciju Crne Gore u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Vučević je to neposredno potvrdio u intervjuu za “Hoopshype”.

Na pitanje novinara o njegovoj promjeni igre i velikom broju pokušaja za tri poena u prošloj sezoni, Vuč je kazao da će mu to biti dodatno oružje.

“Trudim se da napredujem u svim segmentima, a šut za tri poena je nešto na čemu mnogo radim. Mislim da sam napravio veliki korak unaprijed u tom smislu, stekao mnogo samopouzdanja. Sposoban sam da šutiram dobro sa distance, ubijeđen sam da će to biti još bolje sljedeće sezone. Takva igra će pomoći timu i meni. Radiću mnogo na šutu spolja, čak i za vrijeme dok budem bio sa nacionalnim timom”, kazao je Vučević.

On je potvrdio da nema namjeru da ode iz Orlanda.

“Vidim sebe ovde još dugo. Istina je da nismo bili mnogo uspješni, ali vjerujem da ćemo uskoro biti kompetitivni. To je važno za mene – da počnemo da pobjeđujemo, jer je na kraju dana to jedino važno. Siguran sam da možemo do toga da dođemo. Srećan sam u Orlandu”, dodao je Vučević.

Seniorska reprezntacija Crne Gore trebalo bi da se okupi 18. juna, a naše momke čekaju mečevi sa Bjelorusijom i Slovenijom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.