Vučević: Bitno je da odigramo kao tim

0
230

Nikola Vučević osjećaće se sjutra kao na NBA parketima, kada se nađe u duelu sa najboljim letonskim igračem Kristapsom Porzingisom.

Asovi Orlanda i Njujorka jedan protiv drugog u osmini finala Eurobasketa. Tu je i Bojan Dubljević da pomogne…

“Biće interesantan duel, Dubljević, ili ja, protiv Porzingisa. Zadovoljstvo je igrati protiv najboljih igrača. Ovo, međutim, nije duel dvojice košarkaša, već Crne Gore i Letonije. Bitno je da odigramo kao tim, to je naše najjače oružje. U svim mečevima u kojima se lopta dobro kretala, u kojima smo imali timsku hemiju, odigrali smo najbolje. Samo na taj način možemo da ih uvedemo u probleme”,  rekao je Vučević.

Crna Gora mora da igra pametno, ne smije da donosi ishitrene odluke, naglasio je Vučević.

“Trebalo bi da nametnemo našu igru, da igramo sporije, da im ne dozvoljavamo lake poene. Moramo da budemo oprezni u napadu, da igramo strpljivo, da ne pravimo greške… Protiv Španije smo počeli meč sa nekoliko grešaka i izgubili ubjedljivo. To ne smije da se desi sjutra”, rekao je Vučević.

On je kazao da Letonija ima ulogu favorita…

“Željni smo da sjutra pružimo maksimum, a vidjećemo da li će to biti dovoljno. Oni su favoriti, dobili su četiri utakmice, namučili Srbiju, ali imamo i mi šta da pokažemo”, rekao je Vučević.