Vranješ: Imamo kvalitet i snagu da san pretvorimo u javu, da idemo na Mundobasket

0
345
Foto: Fiba

Košarkaška groznica ponovo trese Crnu Goru. U petak i subotu je na programu finalni turnir Kupa, a nekoliko dana kasnije reprezentacija igra odlučujuće mečeve za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Učesnik svi događaja koji slijede i jako bitna karika u njima biće bek Mornara i reprezentacije Nemanja Vranješ.

Okršaji u borbi za prvi trofej u Crnoj Gori u tekućoj sezoni će privući veliku pažnju, ali već sada se među ljubiteljima košarke može čuti pitanje, da li Crna Gora u duelima sa Ukrajinom i Letonijom koji su na programu 22. februara i 25. februara može da napravi odlučujući korak, da li može da izbori plasman na Mundobasket?

„Svi vjerujemo da možemo da stignemo do istorijskog uspjeha, iako je bilo malo onih koji se vjerovali da možemo da stignemo do pozicije u kojoj se trenutno nalazimo. Držimo sudbinu u svojim rukama, sve zavisi od nas. Dvije pobjede nas vode na Svjetsko prvenstvo i spremni smo da se borimo maksimalno da stignemo do podviga. Znamo da nas očekuje jako težak posao protiv Ukrajine i Letonije koje takođe žele na planetarnu smotru, ali imamo pozitvnu energiju, imamo kvalitet i snagu da san pretvorimo u javu“, naglasio je Nemanja Vranješ za Sport Klub i nastavio:

„Mnogo će nam nedostajati Nikola Ivanović i Ognjen Čarapić. Nikola je jedan od lidera državnog tima, a Ognjen je u mnogim mečevima, posebno protiv Turske pokazao koliko može da pomogne i koliko će značiti reprezentaciji u budućnosti. Međutim, moramo da se fokusiramo na utakmice koje slijede i da sa raspoloživim snagama stignemo do cilja. Trenutno razmišljamo samo o Ukrajini. Tačno je da nam odgovara i poraz manji od šest poena razlike, ali o tome ne razmišljamo, razmišljamo samo o pobjedi, koju uz agresivnu i jaku igru u odbrani, uz disciplinovanu i pametnu u napadu, možemo da ostvarimo“.

Utakmica protiv Ukrajine je na programu 22. februara u Kijevu, a tri dana kasnije u Podgoricu dolazi Letonija. U međuvremenu, Mornar u petak u polufinalu Kupa igra protiv Budućnosti.

„Budućnost je veliki favorit. Igraju na svom parketu, imaće podršku navijača, pobijedili su nas nedavno više nego ubjedljivo. Nedugo zatim, posle najslabije partije u sezoni doživjeli smo ubjedljiv i težak poraz od Zvezde. Rekao sam da je Budućnost favorit, ali u pitanju je jedna utakmica u kojoj je sve moguće. U Podgoricu krećemo bez bijele zastave, želimo da se borimo i da budemo konkurentni šampionu ABA lige. Da li ćemo uspjeti u tome? Da li možemo do iznenađenje? Vidjećemo. Ljudski i sportski je nadati se da možemo da napravimo iznenađenje i stignemo do finala“, naglasio je Vranješ.

Na finalnom turniru Kupa koji počinje u petak snage će u polufinalu odmjeriti Lovćen i Sutjeska, odnosno Budućnost i Mornar. Trofej brani Budućnost koja je prošle sezone u velikom finalu, posle neizvjesne završnice pobijedila Mornar u Baru.