VPSCG suspendovao Miodraga Mirovića zbog izjave

0
957
Foto: wpolo.me

Miodrag Mirović, trener juniorske reprezentacije koja je ljetos osvojila evropsko zlato na Malti, trebalo je da bude dio stručnog štaba seniorskog nacionalnog tima na okupljanju za meč sa Rumunijom.

To se, ipak, neće desiti, a razlog je neobičan – Vaterpolo i plivački savez je suspendovao Mirovića zbog neprimjerenih izjava na račun Vaterpolo akademije Kataro (javno je rekao da taj klub “služi za prodavanje magle”).

VPSCG se saopštenjem ogradio od tih izjava i suspendovao ga do sjednice Upravnog odbora na kojoj će se razmatrati njegov dalji angažman u savezu.

Saopštenje Vaterpolo i plivačkog saveza prenosimo u cjelosti:

“Povodom izjave trenera Miodraga Mirovića date u intervjuu dnevnom listu „Arena“ Pobjeda 13. januara 2018. godine, Vaterpolo i plivački savez Crne Gore želi da obavijesti sportsku javnost da se ograđuje od stavova gospodina Mirovića iznijetih u pomenutom intervjuu.

Izjava gospodina Mirovića može biti samo njegov lični stav, i ni u kakvom smisli ne predstavlja stav Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore. Vaterpolo i plivački savez Crne Gore će na narednoj sjednici Upravnog odbora razmotriti njegov dalji angažman u Savezu.

Stručni savjet za vaterpolo VPSCG je povodom izjave trenera Miodraga Mirovića date u intervjuu dnevnom listu „Arena“ Pobjeda 13. januara 2018. godine, konstatovao da je Stručni štab vaterpolo reprezentacija VPSCG suspendovao Miodraga Mirovića do daljnjeg, i da će konačnu odluku to tijelo VPSCG donijeti na narednoj sjednici.”

Tako će večeras protiv Rumuna pored selektora Vladimira Gojkovića biti pomoćnici Zoran Ivanovski i Miodrag Matković.