VPSCG podržao Gojkovića u procesu podmlađivanja reprezentacije

0
239
Foto: Fonet / Aleksandar Koković

U Podgorici je danas održana redovna sjednica Upravnog odbora Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore.

UO je dao podršku selektoru Vladimiru Gojkoviću da nastavi s podmlađivanjem tima.

“Nakon završenih Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016. selektor Vladimir Gojković je dobio povjerenje i podršku UO da tokom tekućeg olimpijskog ciklusa sprovede neophodne izmjene i podmlađivanje naše seniroske selekcije, kao i da organizuje rad u mlađim selekcijama, kako bi se i u narednom periodu, do OI u Tokiju 2020, ali i nakon toga, stvorili preduslovi za opstanak Crne Gore u vrhu svjetskog vaterpola”, navodi se u saopštenju VPSCG.

“Imajući u vidu sjajne rezultate prethodne generacije taj proces je veoma težak i složen pogotovo u uslovima stalno prisutnog očekivanja sportske, ali i šire javnosti za ostvarivanjem vrhunskih rezultata na svim takmičenjima na kojima učestvujemo. Moramo istaći da ta očekivanja često idu i van okvira realnih, ako uzmemo u obzir bazu igrača na koju se može računati, a znajući uslove ili bolje rečeno finansijske i infrastrukturne neuslovnosti u kojima se naši vaterpolo klubovi i vaterpolo radnici trude da funkcionišu”, stoji u saopštenju.

Nedavno je nacionalni tim napustio Aleksandar Radović. U savezu su o tome rekli:

“Očekivano je da se pojedini reprezentativci tokom pomenutog procesa polako povlače iz reprezentacije postepeno ustupajući mjesto mlađim ili igračima koji su bili u drugom planu. Svako neplanirano povlačenje, a pogotovo onih igrača koji su bili okosnica u prethodnom periodu, izaziva probleme i dileme u javnosti, pogotovo ako nije komunicirano na pravi način sa predstavnicima saveza. Podvlačimo još jednom apsolutnu želju svih u VPSCG da sve naše reprezentativne selekcije nastupaju u najboljim mogućim sastavima, u kojima niti jedan član tima nema dileme ili preduslove svog nastupa za nacionalni tim. U tom smislu savez i svi njegovi organi uključujući i selektora će i dalje biti maksimalno posvećeni i odgovorni u ispunjavanju svojih ciljeva i obaveza”, rečeno je u saopštenju.