VPK AQUATIC VERDE – druga kuća budućih šampiona (FOTO)

0
951

Kada jedan sportski kolektiv funkcioniše besprekorno, kada djeca imaju sjajne uslove za napredak, kada su treneri maksimalno fokusirani na svoj posao – uspjeh je zagarantovan.

Sve ono što je potrebno jednom djetetu koji želi da se u Podgorici bavi vodenim sportom može pronaći u Verde Complexu.

Foto: reprezentacija.me

Ovaj hotel sada već tradicionalno postao je glavna lokacija gdje se pripremaju i odmaraju vrhunski sportisti a obzirom na bogat sportski sadržaj i konkretno zatvoreni bazen u sklopu kompleksa, 2016. godine počela je sa radom i škola plivanja.
Od juna 2017. počinje samostalno funkcionisanje škole plivanja i vaterpola u organizaciji hotela Verde a angažovano je 6 trenera (4 profesora fizičke kulture, 2 trenera vaterpola).

Krajem iste godine osnovan je VPK AQUATIC VERDE, prvi na teritoriji Glavnog grada.
Glavni ciljevi kluba su popularizacija vaterpola i plivanja kao sporta u glavnom gradu i pružanja mogućnosti svoj djeci da kroz dodatan rad sa profesionalnim trenerima dodatno napreduju i usavršavaju se u ovoj oblasti sporta.

Foto: reprezentacija.me

Kao dokaz da se u ovom klubu radi sjajno jeste i činjenica da je ove godine VPK Aquatic Verde učestvovao sa 59 plivača (dječaka i djevojčica) na zimskom državnom prvenstvu Crne Gore u plivanju, gdje su ostvarili zaista fenomenalne rezultate i osvojili ukupno čak 89 medalja. Trener Nikola Mijanović naglašava da se sa prošlog takmičenja ovaj tim vratio sa tri medalje što dovoljno govori koliko djeca napreduju iz mjeseca u mjesec.

Foto: reprezentacija.me

Članovi Aquatic Verdea u Herceg Novom su uzeli 18 zlatnih, 36 srebrnih i 35 bronzanih medalju – podatak za svako poštovanje.

“Brojim sate do svakog treninga. Ovdje imamo sve što nam treba, iz dana u dan nas je sve više a treneri se trude da naučimo baš sve. Od vaterpola, plivanja, ponašanja, međusobnog poštovanja, sve… Dok se nije formirao ovaj klub ja sam svakoga ljeta trenirao u Jadranu iz Herceg Novog ali sada sam presrećan što to ovdje mogu raditi svakoga dana u godini” kazao nam je Marko Miketić koji je upravo u Herceg Novom “pokupio” čak 8 medalja.

Foto: reprezentacija.me

“Ovo je sport za uživanje. Još kao dječak sam ga zavolio. Ne pravim veliku razliku između vaterpola i plivanja a ovdje imam šansu da se usmjerim tamo gdje treneri osjete da sam bolji. Mislim da imamo uslove na kojima nam zavide svi vršnjaci i to definitivno svako od nas mora maksimalno da iskoristi”, kaže Petar Bečanović.

I više nego vrijedni pomena su i treneri koji su u ovoj priči i roditelji i vaspitači. Već izvjestan period njima su posvećeni Nikola Mijanović, Aleksa Brkić, Danijela Bulatović, Vasilije Ljumović, Jelena Osmajić i Vanja Jovanović.

Foto: reprezentacija.me

Svoju riječ imao je i Jovan Radulović, mada ruku na srce ne bi pogriješili ni da je svako od njih dobio prostor da kaže nešto, što će svakako biti slučaj u nekoj od narednih priča.

“Prezadovoljan sam rezultatima u Herceg Novom. I lično svojim i rezultatim cijelog tima jer smo dokazali da svi ovdje vrijedno radimo i vjerujemo da sjutra možemo postati šampioni”, riječi su Radulovića.

Foto: reprezentacija.me

U Herceg Novom Aquatic Verde nastupio je u 27 disciplina a kako nam je najavio trener Nikola Mijanović prvo sljedeće takmičenje biće “Mimoza Kup”, samo jedno u nizu koje je u planu.

Foto: Verde Complex

Svi su na dobrom putu i nesumnjivo spremni da ovu vaterpolo-plivačku priču pričaju još dugo vremena.

A Verde Complex zasigurno je već sada druga kuća budućih šampiona.