Vojvode Nikšić: Klasična tortura nad navijačima iz Podgorice

0
670
Foto: FK Sutjeska

Demantujemo jučerašnje navode Uprave pollicije da su pristalice podgoričkog kluba pokušale da preko terena ili tribina dođu do navijača Sutjeske, kazali su navijači iz Nikšića “Vojvode”.

Oni su u saopštenju kazali da je publika u Nikšiću imala priliku da prisustvuje klasičnoj torturi nad navijačima iz Podgorice.

Svi smo kao navijači svjesni naše uloge i odgovornosti u svakom problemu i tuči, ali je juče policijska neprofesionalnost bila glavni i odgovorni krivac. Nakon što je sudija označio kraj utakmice, došlo je do komešanja između navijača i policije zbog ulaska par njih u teren, nakon čega su organi reda upotrijebili suzavac i kao po komandi počeli pendrecima da tuku sve koji su bili u kavezu za gostujuće navijače, a jasno je i neupućenima kako djeluje suzavac i koliko je neko u stanju da vidi kuda se kreće, a kamoli da brani samog sebe. Čitava nikšićka publika je mogla da vidi prekomjernu upotrebu sile i klasično iživljavanje” navodi se u saopštenju “Vojvoda”.

Navijači Sutjeske su podsjetili na animozitet između dvije grupe, ali da među navijačima postoji solidarnost.

Jasno je svima nakon svih ovih godina kolika netrepeljivost i nesimpatisanje vlada između nas i navijača podgoričkog kluba, ali ljudskost i navijačka solidarnost nam ne dozvoljavaju da ostanemo nijemi na događaje od juče, čiji je epilog mnogo teško povrijeđenih i uhapšenih navijača, kojima sigurno prijeti robija“, kazale su Vojvode.