Vojin Ćaćić: U Iranu se osjećam kao svoj na svome

0
501

S obzirom na to da je prošlog ljeta stigao u šampionsku ekipu, za novi tim kapitena crnogorskih odbojkaša Vojina Ćaćića je titula u Iranu bila imperativ. Sarmajeh bank je opravdao očekivanja, sa samo dva poraza, samo u ligaškom dijelu, je odbranio trofej…

Kada je prvenstvo počelo, s obzirom na imena u ekipi, javnost je očekivala da se lagano prošetamo kroz ligu, bez izgubljenog seta. Međutim, kako je liga odmicala, a protivnici smjenjivali, vidjeli smo da svi igraju dobru odbojku, te da nijedna utakmica nije laka, što pokazuje i par tijesnih pobjeda od 3:2. Mislim da smo nakon četvrtfinala plej-ofa prikazali našu najbolju igru i dokazali kvalitet i klasu“, kaže Ćaćić za “Vijesti”.

Ćaćić je bio važna karika u uspjehu kluba koji je za dvije godine postojanja osvojio dvije titule…

Kada sam potpisao ugovor, znao sam da su u klubu već dva primača nacionalnog tima, Gaemi i Ebadipur, i bio je izazov izboriti mjesto u postavi pored njih dvojice. Većinu utakmica ligaškog dijela sam odigrao u startnoj postavi i veoma sam zadovoljan pruženim partijama. U plej-ofu je minutaža bila podijeljena sa Gaemijem, dok sam prvu finalnu utakmicu sa Pajkanom počeo na klupi, a onda ušao nakon izgubljena prva dva seta, i pomogao ekipi da preokrenemo i dobijemo rezultatom 3:2“, dodaje Ćaćić.

Sarmajeh banku u nastavku sezone očekuje Azijsko klupsko prvenstvo u Vijetnamu, od 25. juna do 5. jula, i Svjetsko klupsko u Poljskoj (11 – 17. decembar). S obzirom na to da mu ugovor ističe sjutra, od epilog pregovora o nastavku saradnje zavisiće da li će Ćaćić igrati za Sarmajeh bank i na tim takmičenjima.

“Interesovanje kluba za eventualni produžetak ugovora postoji, ali kada sagledam sve ponude, uzimajući u obzir sve aspekte koji su mi važni, odlučiću da li je to trenutno pravi potez za moju karijeru”.

Pošto je već drugu godinu u Iranu, Ćaćić kaže da se u toj zemlji “osjeća kao svoj na svome”.

“Naviknut sam na kulturu i običaje, a veliku ulogu u tome ima i klub, koji je ove godine maksimalno profesionalan i organizovan. Što se tiče Iranaca, tu se već poznato gostoprimstvo ne dovodi u pitanje, temperamentom su nam slični, a stranci uživaju sve povlastice. Problema nikakvih nije bilo, dosadašnji utisci su najljepši mogući, a zavolio sam i njihovu kuhinju, koja će mi, ako odem, možda najviše i nedostajati”.

Pošto je njegov klub iz Teherana, Ćaćić je imao priliku da “uživo” prati pregovore Igora Kolakovića o preuzimanju selekcije Irana i kasniju promociju našeg proslavljenog trenera, koji je bio kandidat i za klupu Crne Gore.

“Moram reći da je to ovdje bilo zaista propraćeno, i da je velika čast voditi njihovu reprezentaciju. Vidio sam se sa Igorom par puta, razgovarali smo o svemu, i iskreno se nadam da će uspjeti da napravi zapažen rezultat sa reprezentacijom. Bilo bi mi drago kako zbog njega, tako i zbog mojih saigrača, jer većina nastupa za reprezentaciju, zaslužuju da naprave rezultat u skladu sa očekivanjima, i nadam se da će im Igor pomoći u tome”.

Ako ostane u Sarmajehu, i bude nastupa na Azijskom klupskom prvenstvu u Vijetnamu, Ćaćić ističe da neće biti problema da nastupa u dresu reprezentacije, jer je to takmičenje nakon učešća “crvenih” u Svjetskoj ligi.

Kako kaže, novog selektora Crne Gore Veljka Bašića je “sasvim slučajno upoznao u Renu, dok jem igrao polusezonu u istoimenom francuskom klubu”.

Nisam imao prilike da radim sa njim, ali iz priča igrača koji su imali tu priliku, očekujem veliki rad. Iskreno se nadam da ćemo zajedno uspjeti da napravimo uspjeh i plasiramo se na Evropsko prvenstvo“, kaže Ćaćić.

Kao bivši kapiten, Vojin Ćaćić je zabrinut za sudbinu Budvanske rivijere.

Ispratio sam utakmicu između Budvanske rivijere i Jedinstva u finalu Kupa, i moram da kažem da su Kolumbijci nedostajali budvanskoj ekipi. Čestitam igračima Jedinstva na odličnoj partiji, vidjela se ogromna želja za pobjedom, bili su svjesni da je konačno došao njihov trenutak i iskoristili su ga. Sa druge strane, bilo je neobično gledati Budvane kako gube, nakon toliko godina potpune dominacije. To je klub u kom sam ponikao, gdje sam se afirmisao kao igrač, i uvijek ću biti vezan za njega, ali obaveze kluba prema igračima bi trebalo ispoštovati, jer oni zavise od tih primanja. Znamo da su teška vremena, da je nemoguće naći novac i sponzore, to je toliko puta ispričana priča, ali bih volio kada bi se Budvanska rivijera i Budućnost izvukli iz problema, vratili na stare staze, i kada bi se kvalitet crnogorske odbojke vratio na nivo od prije desetak godina“, zaključio je Ćaćić.