Vojin Ćaćić: Sve sem polufinala je neuspjeh

0
478

Dvomečom u gostima protiv Poljske, odbojkaši Crne Gore počinju drugo učešće u Evropskoj ligi.

U debitanskom nastupu u ovom takmičenju, kroz koje pobjednik može da izbori plasman u znatno kvalitetniju Svjetsku ligu, naša selekcija je prošle godine zauzela veoma dobro 5. mjesto u konkurenciji 12 reprezentacija, sa skorom od devet pobjeda i tri poraza.

Sa nekim promjenama u timu u odnosu na kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, izabranici Slobodana Boškana u Evroligi imaju optimistički cilj…

Plan je jasan, prolazak među četiri najbolje ekipe. Sve sem toga za nas kao ekipu, i mene lično, bio bi neuspjeh. Mislim da imamo velikih šansi da to ostvarimo ako pokažemo zube i odigramo jako protiv Poljaka“, kaže  primač servisa Vojin Ćaćić, koji je zajedno sa Lukom Babićem, zbog povrede skočnog zgloba, propustio kvalifikacije za EP, što je bio veliki hendikep za našu selekciju.

Nakon povlačenja iz reprezentacije Milana Markovića, zatim odluke da u ovoj akciji odmori (provede vrijeme sa porodicom) Ivan Rašović, te odbijanja da se priključi reprezentaciji Rade Papović, ali i ranijih odluka da za nacionalni tim, trenutno ili za stalno, ne nastupaju Luka Šuljagić, Aleksandar Milivojević i Marko Bojić, Evroliga će, kako je i najavio Boškan, biti prilika za neke mlađe igrače.

Ivan Ječmenica je već na dva posljednja meča kvalifikacija za EP pokazao da na njega može ozbiljno da se računa, veliku šansu će imati libero Budućnosti Nikola Lakčević, a priliku će dobiti i Luka Babić, Marko Vukašinović (debi), u odsustvu Marka Vujovića i Rajka Strugara. Vuk Medenica se već naigrao u kvalifikacijama, dok ostali, ipak, imaju više iskustva.

Osim Poljske, Crna Gora će igrati u grupi i sa Rumunijom, Grčkom i Azerbejdžanom. Osim Poljacima, „crveni” će gostovati i Rumuniji, dok će Grčku i Azerbejdžan dočekati u Budvi. Sa Poljacima, odbojkaškom velesilom, koja Evroligu igra sa drugim timom (najbolja ekipa nastupa u Svjetskoj ligi) igra se ovog vikenda.

Ne igraju sa najjačim sastavom, nastupiće sa nekom B ekipom. Sa druge strane, znamo šta Poljska znači u odbojci. Sa kojim god timom da igraju, njihov cilj je uvijek jasan, da budu prvi“, dodao je Ćaćić.

Vijesti