Vladimir Gojković: Igramo da pobijedimo, uvijek je tako

0
531
Foto: wpolo.me

Vaterpolo klasik na programu je u utorak u Budvi – Crna Gora dočekuje Srbiju u 3. kolu Svjetske lige i derbiju kompletne grupne faze u ovom takmičenju.

Dva rivala koja su vodile velike bitke na najvećim takmičenjima i borile se za medalju sada će odmjeriti snage i u manje bitnoj Svjetskoj ligi, ali iskustva odranije govore da  neivzjesnost ne može da izostane.

Znam da svi sa nestrpljenjem očekuju ovaj duel, jer igramo protiv najbolje ekipe, aktuelnog evropskog i svjetskog vladara. Meč je idealan da provjerimo našu snagu, da vidimo čime raspolažemo pred start priprema za Evropsko prvenstvo“, rekao je selektor Vladimir Gojković na konferenciji za medije.

Upravo tako, Crna Gora nije u situaciji da joj je rezultat primaran, jer Svjetska liga sama po sebi ove godine ne donosi ništa. Cilj je EP u Beogradu početkom 2016. na kojem može da se obezbijedi plasman na Olimpijske igre.

Ovakve utakmice podižu rejting. Igramo da pobijedimo, uvijek je tako. Realno, drugačija su pravila u Svjetskoj ligi, igra se u manjem bazenu, a u kakvoj smo situaciji najvažnije je da iz ovog meča izađemo zdravi“, dodao je Gojković.

Povrede su skrojile spisak – na njemu nisu Darko Brguljan, Aleksandar Radović, Filip Klikovac i Saša Mišić. Mlađan Janović i Vjekoslav Pasković su tu, ali su roviti.

Spisak je iznuđen, imamo dosta kadrovskih problema, kao što vidite. Klikovac i Mišić su upitni i za početak priprema za EP. Vidjećemo kako će se stvari odvijati“, istakao je Gojković.

Forma igrača?

’’Dio igrača igra u turskom prvenstvu i igraju samo Euroligu, što je mali broj utakmica. Lazović brani konstantno u Italiji, Ivović igra u najboljem klubu na svijetu, Draško brguljan igra konstantno u Mađarskoj, uvid u formu Nikole Janovića imam stalno. Šćepanović brani Euroligu, ali ako bude branio kao protiv Španije onda nećemo imati problema. Ostali igrači u Mađarskoj imaju minutažu u svojim klubovima, nose igru u svojim timovima. Sekulića smo vratili kao ljevaka, Jokić igra u Hanoveru. Petrović uz Ivovića ima najveći broj odigranih utakmica. Ali, vidjećemo kako će sve to izgledati protiv Srbije. Veći problem su nam povrede igrača, jer ako ne budu spremni za 17. Decembar kada počinju glavne pripreme, teško da ćemo imati prostora da ih čekamo, s obzirom na to da imamo 19 dana za pripreme’’, kazao je Gojković.

 

Na spisku Gojkovića za ovu utakmicu je i Stefan Pješivac, mladi centar Jadran Carina.

Pješivac je dobio šansu koju je zaslužio igrama, plus imamo problema na poziciji centra. Imao je problema ranije sa disciplinom, sada je tu, ali ako ponovi nešto slično nećemo tolerisati. Radim s njim svakodnevno u Jadranu i to je u klubu pod kontrolom, ali reprezentacija je nešto drugo i ispade sigurno nećemo dozvoliti. Sve je na njemu, to je sigurno“, rekao je Gojković.

Gojković je pozvao 15 igrača za ovaj meč, a na spisku su:

Golmani: Miloš Šćepanović, Dejan Lazović;

Spoljnji: Draško Brguljan, Vjekoslav Pasković, Nikola Janović, Mlađan Janović, Luka Sekulić, Bogdan Đurđić, Stefan Vidović;

Bekovi: Antonio Petrović, Uroš Čučković, Aleksandar Ivović, Predrag Jokić;

Centri: Nikola Vukčević, Stefan Pješivac.

 

Vijesti