Vladan Spaić: Marsej pa Mađari, vjerujem da imamo snage i kvaliteta

0
257

Vaterpolosti Crne Gore opravdali su ulogu favorita protiv Francuske. Pobijedili su u Nikšiću sa 10:8, a misli su odmah usmjerene ka obavezama koje slijede i koja su daleko zahtevnija.

Velika vaterpolo uzbuđenja za ljubitelje ovog sporta u Crnoj Gori počinju 30. marta, a završavaju se 12. aprila.

Pomenutog 30. marta Jadran će odigrati prvi meč finala LEN Evrokupa protiv Marseja. Revanš meč je na programu 12. aprila.

Par dana kasnije, 5. aprila, na evropskom finalnom turniru Svetske lige, Crna Gora igra protiv Mađarske u četvrtfinalu, a pobjeda vodi na završni turnir Svjetske lige u Beogradu.

„Pobjiedili smo Francusku. Mogli smo ranije da riješimo meč, mogli smo bolje da odigramo, ali piše se pobjeda. Idemo dalje, korak po korak. Prvi u nizu izazova je duel sa Marsejom u prvom meču finala LEN Evrokupa. Mnogi su duel sa ekipom OSC iz Budimpešte proglasili finalom prije finala, ali nama je jasno da ćemo morati da uložimo i poslednji atom snage, da odigramo izuzetno kvalitetno u oba pravca, kako bi dobili dvomeč protiv Marseja, koji ima izuzetno kvalitetnu ekipu i koji nije slučajno došao u borbu za evropski trofej. Naš cilj je jasan. Stigli smo do završnice, stigli smo do prilike da osvojimo drugo po rangu takmičenje u Evropi i uradićemo sve što je u našoj moći da to i ostvarimo“, naglasio je jedan od najboljih centara Evrope Vladan Spaić za Sport Klub i nastavio:

„Samo nekoliko dana posle duela sa Marsejom, putujemo u Zagreb gdje nas očekuje četvrtfinalni duel sa Mađarima. Pobjeda vodi na završni turnir Svjetske lige u Beogradu i omogućava nam da se i dalje nadamo da možemo da odbranimo zlatnu medalju koju smo osvojili prošlog ljeta. Očekuje nas izuzetno težak zadatak, jer su se u sastav reprezentacije Mađarske vratili Deneš Varga i Balaš Harai. U jednom meču je sve moguće i po pravilu odlučuju nijanse. Ipak, vjerujem da imamo snage i kvaliteta da se izborimo sa opasnim rivalom, da imamo snage i kvaliteta da izborimo plasman na finalni turnir Svjetske lige“.

Što se Marseja tiče, vaterpolisti Jadrana su protiv Francuske na djelu mogli da vide većinu igrača kluba sa kojim će se boriti za evropski trofej, jer većina igrača Marseja igra za državni tim. Pored reprezentativaca Francuske, probleme Novljanima će zadavati reprezentativci Crne Gore, golgeter Bogdan Đurđić i golman Miloš Šćepanović, odnosno jedan od najboljih igrača reprezentacije Hrvatske, Ante Vukićević.

„Rekao sam da Marsej ima jako dobru ekipu. Pokriveni su na svim pozicijama. Većina igrača brani boje državnog tima Francuske, a kvaliteti Đurđića, Vukićevića i Šćepanovića su dobro poznati svim ljubiteljima vaterpola. Ponoviću još jednom, ako odigramo na nivou na kojem možemo, ako naše najjače oružje, a to je odbrana bude funkcionisala onako kako može, vjerujem da ćemo izaći kao pobjednici iz dvomeča koji slijedi i vjerujem da ćemo se radovati osvajanju evropskog trofeja“.