Vladan Abramović potpisao za švedsku Karlskronu!

0
876
Foto: Torbjörn Sunesson

Bivši golman Lovćena te nekadašnji juniorski reprezentativac Crne Gore Vladan Abramović dogovorio je saradnju sa švedskim prvoligašem – Karlskronom. Abramović je u sa novim klubom odradio dva treninga, potom odmah potpisao ugovor, jer je ubijedio čelnike kluba da će biti veliko pojačanje za njih.
Vladan je ostavio odličan utisak na nas. Vidjeli smo dovoljno, radi se o kvalitetnom golmanu, veoma skromnom momku koji želi da igra u Švedskoj. Imali smo još nekoliko golmana u opticaju, ali je Vladan bio najbolje rješenje”, kazao je Jens Kon, sportski direktor Karlskrone.


Švedski mediji su Vladana odmah uporedili sa njegovim vršnjakom i bivšim saigračem iz Lovćena, a sada najboljim golmanom njihovog šampionata Nebojšom Simićem.
Ugovor je potpisan na obostrano zadovoljstvo, srećan sam što dolazim u Švedsku, koja je dobra zemlja i liga za mladog igrača. Mnogo toga lijepog sam čuo od mog nekadašnjeg saigrača i prijatelja Nebojše Simića koji je ovdje doživio potpunu afirmaciju i već na ljeto odlazi u Njemačku”, kazao je Abramović koji je u proteklih pola godine branio u Grčkoj, kratko je bio i u Turskoj, dok je čuvao gol i mađarskog Cegleda.