Vitalij Mutko: Kazniće nas novčano zbog političkih parola

0
460

UEFA je juče zvanično pokrenula istragu povodom incidenata u Podgorici u petak veče, a osim reprezentacije Crne Gore, čiji su navijači izazvali prekid utakmice, na tapetu evropske kuće fudbala je i Fudbalski savez Rusije.

Postupak je otvoren i protiv ruskih navijača zbog bacanja pirotehničkih sredstava“, navela je UEFA.

Ministar sporta Rusije Vitalij Mutko kazao je u izjavi ruskim medijima da očekuje da će kazna koju će dobiti Fudbalska federacija “zbornaje” biti samo novčana.

Mutko je, naime, svjestan svih ispada navijača reprezentacije Rusije.

Mislim da će kazna koja će se izreći našoj strani biti samo novčana. Sve zavisi od toga šta su inspektori Uefe zabilježili na tribini. Već smo upozoreni da je na tribini bila neka vrsta političkog banera. Nešto je bilo tamo. Ne znam tačno šta, ali je na tribini sa ruskim bilo i navijača iz Srbije“, kazao je Mutko.

Rusko-srpski navijači na južnoj tribini su se tokom poluvremena gađali stolicama sa crnogorskim navijačima – predmeti su letjeli preko visoke ograde i dva kordona policije, koji su formirali tampon zonu.

Incident na Jugu bio je možda najžešći te večeri, ali to nije dovelo do prekida meča, već ubačeni predmeti u teren sa sjeverne i zapadne tribine.

Baklja sa sjevera je u 10. sekundi povrijedila ruskog golmana Igora Akinfejeva i izazvala 35-minutni prekid utakmice, dok je upaljač bačen na beka Kombarova u 67. minutu izazvao definitivan prekid meča.

 

 

Vijesti