Vikali su ubij četnika, rekao sam da sam Crnogorac, da bi znali koga su ubili, ako me ubiju

0
562
(Foto: rs.n1info.com)

Golman vaterpolista Crvene zvezde Aleksandro Kralj kazao je da se u afektu branio od splitskih huligana riječima da je Crnogorac, kao i da bi znali, ako me ubiju, koga su ubili.

Nekadašnjeg čuvara mreže Primorca sa još dvojicom saigrača napali su u Splitu, u kojem su Beograđani trebali da odigraju meč Regionalne lige protiv Mornara.

“Ostala su mi dva mobilna u kafiću, nije problem polomljen nos, koliko neke druge stvari… Imam ćerku od četiri mjeseca, ženu… Rekao sam da sam Crnogorac, branio se tim riječima u afektu, a u isto vrijeme govorio ko sam i šta sam da znaju ako me ubiju, koga su ubili. Trčao sam, kada sam vidio jednog da ide na mene nožem, na sreću okliznuo se i samo me zakačio po nozi. Kad sam shvatio da nemam izbora, jedino rješenje mi je bilo da skočim u vodu. Poslije mi je i policija rekla da sam dobro uradio. Tada su krenuli da me gađaju kamenicama, vikali da skidam sve sa sebe. Najviše me zaboljelo što su me poslije vređali obični ljudi”, rekao je Kralj i objasnio zašto je vikao da je Crnogorac:

“Mislio sam na dijete, ženu i samo sam htio da se spasim”.

Kralj je detaljno opisao napad huligana u Splitu.

“Udarali su me šakama, ne znam ni ja čime sve. U tom čitavom haosu, ja sam najteže prošao, jer mi je u tom rvanju skinuta je jakna, pošto je nisam zakopčao i nasred rive sam ostao u Zvezdinoj trenerci. Mislim da su se zato fokusirali na mene. Krenuli su noževima, palicama, ne znam ni ja čime sve. Vikali su da će ‘ubiti četnika’, tražili su mi da skinem majicu, a ja to nisam htio, nisam htio da skinem obilježje kluba. Počeo sam da trčim, da spasim živu glavu, bilo ih je 7, 8. Razmišljao sam da uđem u neki kafić, hotel, bilo šta, ali gdje god bih krenuo samo su se pojavljivali i navaljivali na mene”, dodao je Aleksandro Kralj.