Vido Lompar: Igrači pokazali veliku želju i ponašali se kako dolikuje reprezentativcima

0
649
Foto: wpolo.me

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore godište 2001. i mlađi izuzetno jak turnir u Šibeniku zavšila je sa trijumfom, remijem i dva poraza.

Izabranici trenera Vida Lompara na startu su poraženi od Mađarske 10:9, igrali su neriješeno sa Italijom 12:12 (1:2, 2:3, 5:3, 4:4), u trećem kolu poraženi su od Hrvatske 12:11 (4:5, 3:4, 4:3, 2:0), dok su u posljednjem duelu bili bolji od Srbije 9:8 (1:0, 1:3, 5:4, 2:1). Inače, ovu su bile prve zvanične utakmice ove generacije igrača, koja je zauzela četvrto mjesto na turniru.

‘’ Kao što smo i željeli ovaj turnir nam je pokazao trenutne mogućnosti i kvalitet naše ekipe. Mogu reći da su sve reprezentacije približnog kvaliteta, što pokazuje podatak da je od ukupno deset utakmica, čak pet završeno neriješenim rezultatom, a tri na jedan gol razlike. Što se tiče naše igre, negativno je što smo primili dosta golova sa istim brojem igrača. Napad je, i pored dosta grešaka, funkcionisao dobro, o čemu govori i činjenica da smo najefikasnija ekipa turnira. Najbolji segment naše igre bio je igrač manje, gdje smo imali oko 75% uspješnosti odbrane. Moram da istaknem da su svi igrači pokazali veliku želju u igri i da su se ponašali onako kako dolikuje reprezentativcima svoje zemlje. Sve četiri naše utakmice su bile neizvjesne, što se vidi i iz rezultata. U nekim mečevima je moglo biti i drugačije, ali možda je i dobro za ove momke da budu “kažnjeni” porazom zbog grešaka koje ne smiju da nam se dešavaju. Isto tako su “nagradjeni” pobjedom protiv Srbije, jer smo te ključne greške smanjili u odnosu na prethodne utakmice. Ono sto je najvažnije da ćemo napraviti duboku analizu i prema tome napraviti plan priprema za ljeto. Evidentno je da se dosta mora raditi na obuci igrača u svim elementima, kako bi oni sto brže došli do željenog nivoa u ovom uzrastu. Prostora za napredak ima mnogo, i moji saradnici i ja smo izuzetno motivisani za veliki rad sa ovom generacijom, za što smo dobili podršku našeg Saveza’’, poručio je nakon turnira trener Vido Lompar.

Sa Lomparom su radili i treneri Nebojša Milić i Đorđe Radošević.

wpolo.me