VIDEO: Drugi trening košarkaša, stigao Derek Nidam

0
479
Foto: KSCG

Tim Zvezdana Mitrovića večeras je imao drugi trening u “Morači”.

Crnogorski košarkaši očekuju težak meč u Ukrajini, ali vjeruju da mogu da pariraju domaćinu u još jednom duelu vrlo važnom za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Reprezetaciji se priključio Derek Nidam. On očekuje vrlo motivisane Ukrajince, ali i dobar odgovor našeg tima.

“Čeka nas žestok, težak meč. Ukrajina je protivnik koji će igrati sa mnogo energije i biće veliki zadatak da im pariramo. Svjesni smo koliki je ulog pred nama i šta se očekuje, znamo kako treba da igramo i sa koliko požrtvovanja. Nema sumnje da će biti vrlo zahtjevna utakmica.” poručuje Nidam.

On će biti na posebnom ispitu, jer će imati veliku odgovornost na poziciji plejmejkera nakon povreda Ivanovića, Čarapića i Pavlićevića.

“Nikolu je teško zamijeniti. Na nama je da dijelimo odgovornost, da se prilagodimo, naročito za žestok ritam utakmice koja nas čeka. Ne radi se samo o meni, već o nekoliko igrača koji mogu preuzeti ulogu organizatora igre. Poznajemo se odlično i vjerujem da smo dorasli zadatku. Što se mene lično tiče, u mnogo situacija tokom karijere, ne samo u Monaku, bio sam u prilici da igram 35 ili 40 minuta na utakmici. Tokom ove sezone bilo je takvih mečeva. Ako selektor bude tražio to od mene da igram cijeli meč, spreman sam.” zaključuje Nidam.