Vico novi trener Primorca

0
704

Primorac je na kraju sezone završio saradnju sa trenerom Miodragom Mirovićem kojem je istekao ugovor, a zna se i ko će voditi kotorski tim u budućnosti.

U pitanju je Petar Vico, dosadašnji trener mlađih kategorija Budve, koji se tako vraća u klub u kojem je i počeo trenersku karijeru.

“Opet sam tu i veoma sam srećan. Doživljavam Primorac kao najveći klub u Crnoj Gori, sa najvećom tradicijom i uradićemo sve da ga vratimo na pravi put. Neće biti lako, biće mnogo posla, a ambicije zavise i od toga kakvu budemo ekipu imali naredne sezone. Prvi cilj je da podignemo ekipu, a onda i da probamo da se vratimo u regionalnu elitu”, rekao je Vico.

Vico je bio selektor reprezentacije do 20 godina koja je 2009. godine u Grčkoj bila srebrna nakon što je u finalu poražena od Hrvatske.

“Sa Vicom smo se brzo dogovorili da preuzme ekipu. U pitanju je jednogodišnja saradnja za početak, a vidjećemo, vjerovatno bismo brzo mogli i da produžimo ugovor”, rekao je direktor Primorca Dragan Samardžić.

Kotorani će biti jači i za reprezentativca Antonija Petrovića, koji se poslije pet sezona vraća u drevni grad gdje je 2009. postao prvak Evrope, ali tu se ne završava planirana lista pojačanja.

Kako saznajemo, klub želi da vrati (makar) još dvojicu igrača u Kotor – Nikolu Murišića (trenutno je član rumunske Steaue) i Marka Gopčevića, koji igra u Italiji.

Primorac je ovu sezonu završio na trećem mjestu u crnogorskom prvenstvu, dok je u A2 regionalnoj ligi bio četvrtoplasirani.

Vijesti