Vermezović: Svaka sezona bez trofeja za Budućnost promašena sezona

0
533
Foto: FK Budućnost

Novi šef Stručnog štaba Fudbalskog kluba Budućnost Vladimir Vermezović, nekadašnji igrač i trener beogradskog Partizana, smatra da je svaka sezona bez trofeja za podgorički klub promašena sezona. 

Fudbaleri Budućnosti 10. januara počeli su pripreme za drugi dio prvoligaškog takmičenja, a 31. odlaze u Antaliju, gdje će imati četiri kvalitetne test utakmice. Novi kormilar Budućnosti veoma je zadovoljan dosadašnjim radom na terenima kampa na Starom aerodromu.

“Vježba se naporno dva puta dnevno i iznenađen sam odnosom igrača prema radu. Njihovi fudbalski kvaliteti bili su mi poznati, ali sada sam se uvjerio da su dobri i vrijedni momci. Pripremni period je isplaniran do tančina i vjerujem da ćemo ga maksimalno iskoristiti”, kazao je za Radio Crne Gore, Vladimir Vermezović.

Zimski prelazni rok promijenio je igrački kadar. Da li će Budućnost na proljeće biti jača ili slabija?

Izgubili smo igrače koji su jesenas bili među najboljima Raspopovića, Simovića, Melunovića i Vukčevića, ali pristigla su pojačanja. Fino smo se pojačali u odbrani i doveli fudbalere koji znaju kako se pobjeđuje i osvajaju trofeji. To su Milan Đurišić i Vladan Adžić, a najveće pojačanje je Petar Grbić o kome ne treba trošiti riječi. Puno će značiti našem napadu. Neću da kažem da će Budućnost biti jača, ali neće biti ništa slabija nego što je bila u prethodnom periodu. Na dobrom smo putu, samo da nas zdravlje posluži. 

Kakav je plan odigravanja kontrolnih mečeva?

Do polaska u Tursku odigraćemo dvije prijateljske utakmice. U srijedu, 24. januara sa početkom u 13 sati odigraćemo na terenu na Starom aerodromu duel sa Iskrom, a u subotu 27. ovog mjeseca, takođe u 13 časova počeće susret sa Rudarom. U Antaliju putujemo 31. rano ujutro, a tamo ćemo imati četiri jake provjere sa dva ruska tima, jednim predstavnikom Slovačke i sa fudbalerima Sarajeva.

Šta obećavate navijačima Budućnosti?

Moramo igrom da privučemo što veći broj navijača na stadion. Generalno svaka sezona bez trofeja je promašena sezona za Budućnost. Sutjeska je jesenji dio takmičenja u Prvoj Telekom ligi završila sa 13 bodova prednosti . Puno su odmakli, ali na nama je da se što bolje spremimo i pokušamo da ih stignemo. Biće veoma teško. Trudićemo se da osvojimo jedan trofej, a to je realnije očekivati u kupu, gdje smo se plasirali u polufinale, zaključio je Vladimir Vermezović, prvi trener fudbalera Budućnosti.