Veljko Uskoković: Cilj je plasman u polufinale

0
301
Foto: wpolo.me

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore igrači rođeni 1997. i mlađi (U20) od 5. do 13. avgusta učestvovaće na Svjetskom prvenstvu u Beogradu.

Mladi će igrati u grupi B sa selekcijama Hrvatske, Španije, Holandije i Japana. Prvoplasirana ekipa plasiraće se u četvrtfinale, dok će drugoplasirana i trećeplasirana igrati mečeve osmine finala. U grupi A su Grčka, SAD, Rusija, Portoriko i Iran, u grupi C su Novi Zeland, Australija, Srbija, Argentina, Kina, dok su u grupi D Italija, Mađarska, Egipat, Kanada i Južna Afrika.

‘Pripreme su odrađene onako kako su i bile planirane te sam sa te strane zadovoljan. Kako smo kasno dobili pozivnicu za učešće na šampionatu, nažalost nijesmo uspjeli obezbijediti dovoljan broj trening-utakmica u pripremnom periodu. Vjerujem da će turnir u Boru i pripreme u Kikindi u kompletnom sastavu biti dovoljne da spremno dočekamo početak takmičenja. U prvoj utakmici protiv reprezentacije Hrvatske očekujemo neizvjestan meč do samog kraja, a bilo bi dobro da takmičenje otvorimo pobjedom. Cilj je ulazak u polufinale”, kazao je trener Veljko Uskoković.

Crna Gora će nastupiti u sljedećem sastavu: Petar Tešanović, Dušan Matković, Nikolas Saveljić, Blažo Mitrović, Bogdan Vujašević, Branko Franeta, Filip Gardašević, Nikola Moskov, Goran Grgurević, Vladan Spaić, Aleksa Ukropina, Đuro Radović, Milija Mandić.

RASPORED:

5.avgust:

11:40h Španija – Japan
13:00h Crna Gora – Hrvatska

6.avgust:

09:00h Hrvatska – Španija
10:20h Holandija – Crna Gora

7.avgust:

17:20h Japan – Hrvatska
18:40h Španija – Holandija

8.avgust:

16:00h Holandija – Japan
17:20h Crna Gora – Španija

9.avgust:

11:40h Japan – Crna Gora