Veliko priznanje: Crnogorke sude meč za 3. mjesto u Ligi šampiona

0
1350

Prvi put otkada se igra fajnl-for Lige šampiona, u Budimpešti neće biti rukometašica Budućnosti. Ali, Crnogorki neće faliti – na petom završnom turniru u glavnom gradu Mađarske sudariće se Jovanka Radičević i Andrea Klikovac u dresu Vardara sa Rostovom Katarine Bulatović, nastupiće i Majda Mehmedović sa CSM Bukureštom, koji vodi selektor „lavica” Per Johanson, a meč za 3. mjesto sudiće Jelena Mitrović i Anđelina Kažanegra.

Podgoričankama je juče stigao poziv koji ih je, sasvim razumljivo, obradovao.

Presrećne smo i prijatno iznenađene. Nismo očekivale poziv, jer će u Budimpešti biti tri iskusnija para i mi sa najmanje iskustva, ali i najvećom željom. S obzirom na to da unazad dva mjeseca ništa nismo sudile u Evropi, zato smo znale da nas čuvaju da budemo u završnici nekog evropskog kupa. Iskreno, nismo vjerovale da ćemo baš dobiti ‘krem de la krem’”, uz osmijeh je rekla Mitrovićeva.

Osim njih, u dvorani „Laslo Pap” 12. i 13. maja pravdu će dijeliti Hrvati Dalibor Jurinović i Marko Mrvica (CSM Bukurešt – Đer), Rumunke Dijana-Karmen Floresku i Anamarija Stoja (Rostov – Vardar), te čuvene francuske blizankinje Šarlot i Žili Bonaventura, kojima je povjereno finale.

Mitrovićeva i Kažanegra sude Ligu šampiona od sezone 2013/2014, a debitovale su 12. oktobra 2013. na utakmici Bera Bera – Larvik.

U avgustu su dijelile pravdu u finalu Evropskog prvenstva za juniorke, u kojem je Francuska savladala Rusiju sa 31:26, a sudile su i prvi meč finala posljednjeg Kupa pobjednika kupova prije dvije godine, Tvis Holstebro – Lada.

Poziv da budu u Budimpešti je novo priznanje za Zajednicu rukometnih sudija Crne Gore, jer su Novica Mitrović (Jelenin suprug) i Miljan Vešović u avgustu 2017. sudili finale Svjetskog prvenstva za kadete u Gruziji (Francuska dobila Španiju sa 28:25), a Ivan Pavićević i Miloš Ražnatović u januaru meč za titulu na Azijskom prvenstvu (Katar savladao Bahrein sa 33:31).

Pavićević i Ražnatović su u subotu bili arbitri i u derbiju četvrtfinala Lige šampiona Vive Kjelce – Pari Sen Žermen (28:34), a istog dana su EHF značke dobili Marko Vujisić i Stefan ivanović, koji su prošlog ljeta sudili finale muškog turnira Olimpijskih igara mladih u Đeru.

Vujisić je sa 20 godina trenutno najmlađi EHF sudija, a njegov otac Nebojša je bivši arbitar, međunarodni delegat i predsjednik, uz Budućnost, najuspješnije rukometne organizacije u zemlji – Zajednice rukometnih sudija Crne Gore.

Osim ova četiri para, EHF sudije su i Cetinjani Ivan Vujačić i Bogdan Kaluđerović.