Veliki rezultat Novljana: Jadran u finalu Eurokupa!

0
275

Veliki uspjeh vaterpolista Jadrana Carine!

Izabranici Vladimira Gojkovića plasirali su se u finale Eurokupa, pošto su u revanš meču polufinala, drugog po jačini klupskog takmičenja, eliminisali u Budimpešti izuzetno jaki mađarski OSC 13:12! Novljani su slavili i u prvom duelu 11:10, i došli do fantastičnog rezultata!

Nakon izjednačene prve četvrtine koja je pripala domaćinu 3:2, pad u igri crnogorskog predstavnika u nastavku. Mađari su to znali da iskoriste i na poluvrijeme odu sa prednošću od 7:3.

Na startu trećeg dijela bilo je i +5 za OSC, ali na krilima Dragana Draškovića naš tim smanjuje na 10:8. U posljednjih osam minuta fenomenalna partija Jadrana koji pravi veliki preokret i dolazi do ogromnog uspjeha!

Četiri gola kod pobjednika postigao je Drašković, po dva Đuro Radović, Petković i Averka, a po jedan Popadić, Banićević i Gardašević. Kod domaćina po tri gola postigli su Manherc i Salamon, dva Draško Brguljan, a po jedan Ranđelović, Kovač, Ukropina i Erdelji.

Rival u finalu biće bolji iz meča između francuskog Marseja i italijanske Ortiđe.

PVK JADRAN CARINE: Slaven Kandić, Nikola Brkić, Vlado Popadić 1, Dimitrije Obradović, Dušan Banićević 1, Kanstantsin Averka 2, Petar Mijušković, Filip Gardašević 1, Đuro Radović 2, Vladan Spaić, Dragan Drašković 4, kap. Marko Petković 2, Petar Tešanović, trener Vladimir Gojković.

OSC BUDAPEST: Mitrović Branislav, Brguljan Draško 2, Manhercz Krisztian 3, Ranđelović Sava 1, Salamon Ferenc 3, Kovacs Gergo 1, Seman Lukas, Ukropina Aleksa 1, Erdelji Balazs1, Ubović Nemanja, Bundschuh Erik, kap. Harai Balazs, Levai Marton, trener Vad Lajos.