Veliki iskorak u karijeri: Emrah Klimenta potpisao za LA Galaxy!

0
815

Crnogorski reprezentativac Emrah Klimenta napravio je veliki iskorak u karijeri.

Klimenta će prvi put igrati u američkoj MLS ligi. Ugovor je potpisao za Los Angeles Galaxy.

“Emrah se odlično pokazao u Sakramentu i zaslužuje priliku u MLS-u. Biće dragocjen igrač u našem timu. Uzbuđeni smo i drago nam je što je Klimenta došao u naš klub”, rekao je trener LA Galaxy Sigi Schmid.

Crnogorski internacionalac je svoj prvi ugovor potpisao sa Sakramentom 2014. godine kada je sa timom osvojio USL PRO prvenstvo. Za klub je igrao četiri godine.

“Za Sakramento sam igrao nekoliko poslednjih godina, a na kraju sezone me  menadžer pozvao i rekao mi da je LA zainteresovan za mene i da žele da treniram sa njima 10 dana. Znali su šta mogu da donesem, tako da su mi nakon probe ponudili ugovor”, rekao je Klimenta za američke medije i dodao:

“LA Galaxy je najveći klub u MLS-u i velika je čast što sam došao u klub tog kalibra. Srećan sam i uzbuđen. Učiniću sve što mogu za Galaxy.”

Za reprezentaciju Klimenta je debitovao 2016. godine u prijateljkoj utakmici protiv Turske. Upisao je četiri nastupa za Crnu Goru.

Klimentini novi saigrači, između ostalih, biće Ashley Cole, Giovani dos Santos, dok su za američki klub igrali David Beckham, Steven Gerrard…