„Veče boksa“ sjutra na Cetinju

0
451

2507boksNa Cetinju je danas održana konferencija za medije povodom sjutrašnje manifestacije „Veče boksa“, koja će biti održana na Ljetnjoj pozornici.

 

Predstavnike medija i bokserskih organizacija pozdravili su predstavnici organizatora događaja, Crnogorske profesionalne bokserske federacije i Međunarodnog bokserskog savjeta (WBC), te učesnici sjutrašnje glavne borbe – Cetinjanin Dragan Roganović i Beograđanin Goran Milenković.

 

Ispred Prijestonice Cetinje, prisutnima se obratio Ivan Vukmirović, koji je kazao kako gradska uprava pruža intenzivnu podršku cetinjskom sportu, o čemu, kako je dodao, govori i sjutrašnji događaj.

 

– Dragan Roganović jedan je od najperspektivnijih boksera u našoj državi, koji zaslužuje snažnu podršku grada. Stoga, zadovoljstvo nam je što će se naš sugrađanin sjutra za WBC CISBB pojas boriti pred svojom publikom – kazao je on, pozivajući sugrađane i goste da posjete sjutrašnji događaj.

 

Predsjednik Crnogorske profesionalne bokserske federacije Milorad – Mijo Martinović kazao je kako je Roganović jedan od najznačajnijih boksera koji pripadaju toj organizaciji.

 

– Vjerujem da će naš borac sjutra ostvariti dobar rezultat, što bi mu ujedno donijelo i snažan ‘skok’ na svjetskoj profesionalnoj rang listi – rekao je Martinović.

 

Predsjednik WBC za područje slovenskih zemalja Miroslav Popović poželio je sjutrašnjim protagonistima puno uspjeha, obznanjujući kako će glavni sudija borbe Roganovića i Milenkovića biti poznati arbitar Sreten Jabučanin.

 

– Drago mi je i što, ispred federacije WBC, mogu istaći i kako se ovim događajem boks na velika vrata vraća na Cetinje, u grad koji je u prošlosti bio poznat po izuzetno uspješnim bokserima. Učesnicima sjutrašnje „Večeri boksa“ želim puno uspjeha, uz uvjerenje da će događaj pratiti brojni posjetioci – naglasio je Popović, koji će biti i supervizor sjutrašnje borbe.

 

Pobjednik sjutrašnje borbe ostvariće izuzetan proboj na globalnoj profesionalnoj listi. O tome, ali i o svojim očekivanjima uoči „Večeri boksa“, na današnjoj konferenciji govorili su Dragan Roganović i Goran Milenković.

 

Dragan Roganović, koji je na dosadašnjih šest borbi ostvario pet pobjeda i remi, uvjeren je u svoj novi trijumf.

 

– Želim da pozovem sve svoje sugrađane da posjete moju borbu, jer sam uvjeren da ću uz njihovu podršku lakše doći do željenog rezultata – naglasio je Roganović.

 

Srpski borac, koji iza sebe ima stopostotan učinak na šest profesionalnih borbi, kazao je da mu je drago što će nastupiti pred cetinjskom publikom.

 

– Takođe, čvrsto vjerujem i da će od sjutra veče pojas WBC CISBB opet biti u Beogradu – kazao je on.

 

Glavna borba imaće deset rundi, a tokom današnje konferencije obavljeno je i zvanično mjerenje suparnika.

 

Uoči duela Roganovića i Milenkovića, na programu će biti četiri uvodne borbe.

 

U amaterskim borbama, sastaće se Stefan Savković (BK „Podgorica“) – Nenad Marković (BK „Podgorica“), Nikola Grgurović (BK „Podgorica“) – Armin Sinanović (BK „Max“ Prijepolje) i Marko Božović (BK „Podgorica“) – Mirza Đuhić (BK „Max“ Prijepolje).

 

Uoči glavne borbe, na Ljetnjoj pozornici nastupiće Slavko Marković (BK „Podgorica“) i Bojan Žarkov (Novi Sad).

 

„Veče boksa“ organizovaće Prijestonica Cetinje i Crnogorski bokserski klub „Cetinje“. Manifestaciju su podržali brojni sponzori, među kojima i Turistička organizacija Prijestonice Cetinje, „Avala Casino“, „Monteput“, „Prizma“, „Autoventura“, „Megamarket“, „L’Angolo“, „Dvor“, „Academia Pub“ i „Mala Lokanda“.

 

Sjutrašnji događaj, koji će biti upriličen u okviru programa „Ljeto u Prijestonici“, počeće u 21 čas na Ljetnjoj pozornici. Ulaz je besplatan.