Vaterpolisti ubjedljivi protiv Slovačke na otvaranju Evropskog prvenstva

0
335
Foto: wpolo.me
Crna Gora je bila ubjedljiva na startu Evropskog prvenstva – savladala je Slovačku rezultatom 15:4.

Slovaci su u prvoj četvrtini dva puta vodili (1:0 i 2:1), a kada je Crna Gora preokrenula golovima Đura Radovića i Aleksandra Ivovića iz peteraca protivnik više nije mogao da parira.

Ivović je sa četiri gola bio najefikasniji u našem timu, Dragan Drašković je postigao tri, po dva puta su se upisali Draško Brguljan i Radović. Pogađali su i Stefan Vidović, Stefan Pješivac, Uroš Čučković i Marko Petković.

Drugi meč na turniru naša selekcija igra u četvrtak protiv Hrvatske (20.30), a za subotu (17.30) zakazan je okršaj sa Njemcima.

Crna Gora traži put do četvrtfinala, jer joj samo odlazak među osam najboljih garantuje i vizu za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

Slovačka: Hoferica (devet odbrana), Čaraj, Zatovič 1, Furman, Mitruk, Molnar, Maroš Tkač 1, Marek Tkač 1, Bjelik, Kovacik, Kolarik 1, Balaž, Kozmer.

Crna Gora: Lazović (četiri odbrane i peterac), Brguljan 2, Radović 2, Petković 1, Čučković 1, Obradović, Vidović 1, Đurđić, Ivović 4, Spaić, Drašković 3, Pješivac 1, Tešanović (sedam odbrana).