Vaterpolisti sjutra protiv Njemačke

0
608

vaterpolisti crne goreSjutrašnjim duelom sa Njemačkom u Igalu crnogorski vaterpolisti će zaokružiti prvi dio regularnog takmičenja u Svjetskoj ligi u kojem su napravili značajan korak ka finalnom turniru.

 

U slučaju pobjede protiv Njemaca u koju niko i ne sumnja znajući razliku u kvalitetu, “ajkule” će drugi krug dočekati kao prvoplasirani tim, s tim što će do završnog turnira morati da prođu tri vezana gostovanja – prvi sa Slovačkom, potom sa Italijom i Njemačkom na kraju regularnog dijela.

 

Od duela sa “azurima” u Bariju gotovo izvjesno će i zavisiti sve – ako Crna Gora ne izgubi sa tri ili više golova razlike obezbijediće prvo mjesto u grupi.

 

Crnogorski vaterpolisti su se okupili jutros u Igalu, selektor Ranko Perović će na treninzima imati 14 igrača, ali sa promjenom u odnosu na prvobitni spisak – mjesto Mlađana Janovića zauzeće Predrag Jokić.

 

Zbog zdravstvenih problema meč će propustiti i Uroš Čučković, potvrdio je selektor naše reprezentacije, Ranko Perović. On je dodao i da sjutrašnjeg protivnika ne bi trebalo potcjenjivati, iako je naša reprezentacija sklona tome.

 

Situacija nije idealna. Mlađan ima obaveze u klubu, pa je Jokić naknadno pozvan. Moraćemo da napravimo neke promjene u postavci, ali to neće biti problem. Ako u meč uđemo skoncentrisano i motivisano, siguran sam da ćemo ovu utakmicu završiti u svoju korist  “, rekao je Perović.

 

Na spisku su i dva debitanta – centar Primorca Nikola Murišić i napadač Jadrana Jovan Sarić. Pod znakom pitanja za sjutrašnju utakmicu je nastup Saše Mišića koji ima problema sa ramenom.

 

Peroviću su se danas na okupljanju javili Zdravko Radić, Dejan Lazović, Filip Klikovac, Predrag Jokić, Nikola Murišić, Jovan Sarić, Saša Mišić, Darko i Draško Brguljan, Aleksandar Radović, Aleksandar Ivović, Igo Kruzija, Antonio Petrović i Uroš Čučković.

 

Reprezentacija je u dosadašnjem toku takmičenja ostvarila dvije pobjede nad Slovačkom i Italijom.

 

Nakon utakmice na bazenu Instituta u Igalu, u Gradskoj kafani u Herceg Novom biće od 20 časova upriličeno veče crnogorskog vaterpola.

 

Svečanosti će prisustvovati i mlada reprezentacija Crne Gore sa stručnim timom koji su osvojili zlato na Evropskom takmičenju, kao i rukovodstvo Vaterpolo saveza Crne Gore.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vijesti