Vaterpolisti sa tri debitanta u Kazanju, otpao Zdravko Radić

0
659

Poznat je spisak vaterpolo reprezentacije za nastup na Svjetskom prvenstvu u Kazanju nakon što je selektor Ranko Perović večeras otklonio i posljednju dilemu – pored mladog Bogdana Đurđića, posljedni filter nije prošao ni Zdravko Radić.

Ukazivanje povjerenja debitantu Lazoviću ispred Radića znači da će “ajkule” u Kazanju imati trojicu novajlija na velikim takmičenjima – pored čuvara mreže riječkog Primorja, ovo će biti prvi veliki nastup i za talentovanog Aleksu Ukropinu, kao i centra Nikolu Murišića.

Poznato je da Crna Gora u Kazanj ne ide (polazak je zakazan za petak, turnir počinje u ponedjeljak) u najjačem sastavu, da nedostaju Nikola Janović, Antonio Petrović i Saša Mišić.

Sve to čini da i ambicije budu manje, ali medalja je, kao i uvijek, neka vrsta opsesije za naš nacionalni tim.

Spisak

Perović je sa 15 igrača odradio posljednje dvije sedmice – pripreme sa Hrvatima u Šibeniku, potom i pripremni turnir u Nišu.

Nakon dva dana pauze, vaterpolisti su večeras imali trening nakon kojeg je postao jasno kojih će 13 igrača krenuti ka Rusiji…

Pozicija golmana je u suštini bila i jedina dilema selektora pred konačno saopštavanje spiska, a na kraju je prednost dobio 25-godišnji Lazović ispred mnogo iskusnijeg Radića (36 godina), koji je bio u sastavu u osvajanju sve tri medalje na velikim takmičenjima – u Malagi (zlato), te Ajndhovenu i Barseloni, kada je Crnoj Gori pripadalo srebro.

 

 

 

 

 

Vijesti