Vaterpolisti podržali novi Zakon o sportu

0
347

Poslije rukometašica koje su se juče obratile javnosti putem pisma, novi zakon o sportu podržavaju bivši i sadašnji vaterpolo reprezentativci Crne Gore. 

Oni su se oglasili saopštenjem u kojem ističu da je podrška „ajkula“ nepodijeljena.

„Baš kao nekad svi za jednog, jedan za sve, želimo javno da podržimo onog koji je bio uz nas svih ovih godina. Nikoli smo vjerovali kao našem kapitenu. Vjerujemo mu i sada i maksimalno podržavamo u njegovim nastojanjima da sa vrlo odgovorne pozicije ministra, sistem sporta u Crnoj Gori, novim zakonom uredi po mjeri sportista. Sve ono što je Nikola Janović, kao ministar sporta,  za nepunih godinu, uradio za crnogorske sportiste, dovoljan nam je razlog da mu vjerujemo da će sa novim zakonom uraditi još više. Jer svi oni koji rade u sistemu sporta postoje zbog nas, sportista, a ne mi zbog njih! I baš zato kao sportisti,  bivši i sadašnji vaterpolo reprezentativci, smatramo da novi zakon o sportu treba da dobije podršku. Naša je nepodijeljena“, stoji u saopštenju.

Saopštenje su potpisali Vjekoslav Pasković, Aleksandar Ivović, Predrag Jokić, Boris Zloković, Antonio Petrović, Mlađan Janović, Aleksandar Radović, Draško Brguljan, Darko Brguljan, Milan Tičić, Filip Klikovac, Saša Mišić, Damjan Danilović, Miloš Šćepanović, Zdravko Radić, Dejan Lazović, Nikola Vukčević.