Vaterpolisti Crne Gore poraženi od Srbije

0
600

Mnogo improvizacije, mlaka odbrana, bezidejan napad – sve te nedostatke je teško sakriti kada je protivnik Srbija, najbolja reprezentacija na svijetu.

Crnogorski vaterpolisti su izgubili na otvaranu sa 11:8, nakon što su samo u uvodnih desetak minuta i u jednom dijelu treće četvrtine bili pravi rival “delfinima”.

Ipak, to je premalo protiv objektivno jače ekipe od sebe, pa “ajkulama” ostaje da pronađu način da pobjeđuju ekipe koje su joj u ovom trenutku bliže po kvalitetu.

A prva naredna je Australija – taj meč je već u srijedu (12.30 po našem vremenu) i on je za tabelu realno mnogo važniji nego što je bio ovaj večerašnji.

Jer, ako se računa da je Srbija najjača, onda Crnoj Gori ostaje da sa “kengurima” odlučuje o drugoj poziciji u grupi, uz sve poštovanje prema skromnom Japanu kojem niko ne daje šanse da uđe u borbu za plasman u osminu finala.

A ako tim Ranka Perovića bude mlak kao što je bio u većem dijelu prve utakmice, onda će sigurno imati problema i sa neugodnim Australijancima.

Crna Gora je do rezultata 2:2 pratila protivnika da za tri i po minuta primi četiri gola i praktično potpisala poraz – redom su pogađali Mandić, Aleksić (dva puta) i Filipović, uglavnom iz kontranapada poslije početničkih grešaka naše ekipe, i tu je praktično za tren postalo jasno da naša reprezentacija na startu nema šta da traži protiv aktuelnog evropskog šampiona.

Crna Gora je, međutim, imala reakciju u trećoj dionici i došla na minus jedan (7:6 pogotkom Vjekoslava Paskovića), ali se tu vidjela sva snaga Srba koji su odgovorili sa dva gola u 50 sekundi i opet otišli na sigurnih plus tri.

U dva navrata je Srbija imala po četiri gola prednosti (6:2 i 11:7), ali je utisak da je i Crna Gora u ovom meču morala više u svim segmentima…

Srbija – Crna Gora 11:8 (2:1, 4:2, 3:4, 2:1)

Kazanj – “Vaterpolo arena”. Gledalaca: 500. Sudije: Stavridis (Grčka), Aleksandresku (Rumunija). Igrač više: Srbija 9 (5), Crna Gora 9 (4). Peterci: Srbija 1 (1).

Srbija: G. Pijetlović, Mandić 2, Gocić, Ranđelović, Ćuk 1, D. Pijetlović, Nikić, Aleksić 2, Jakšić 1, Filipović 3, Prlainović 1, S. Mitrović 1, B. Mitrović.

Vijesti