Vaterpolisti Crne Gore osvojili bronzanu medalju

0
612

Teškom mukom, ali cilj je ispunjen – crnogorski vaterpolisti su osvojili (odbranili) bronzanu medalju u Svjetskoj ligi.

U meču za odličje “ajkule” su bile bolje od Australije nakon peteraca sa ukupnih 12:9.

U regularnom toku je bilo 8:8, i to nakon što je Crna Gora osam sekundi prije kraja preko Nikole Murišića u napadu s igračem više izjednačila i izborila “penale”.

Australijanci su cijeli meč bili u vođstvu, dva puta su imali i plus dva, ali je Crna Gora uvijek bila tu, na korak od ekipe koju odlično vodi hrvatski trener Elvis Fatović.

Ipak, podatak da nijednom nisu vodili u regularnom dijelu govori da su” kenguri” bili jako blizu bronze, ali u petercima dileme nije bilo, jer je Australija iskoristila samo prvi od ukupno tri udarca ka golu Zdravka Radića.

Na drugoj strani su pogađali svi – Mlađan Janović, Jovan Sarić, Dako Brguljan i Antonio Petrović.

Crnoj Gori je ovo ukupno četvrta medalja u Svjetskoj ligi, a druga bronzana, nakon što je istu osvojila i prošle godine u ruskom Čeljabinsku.

Peto mjesto na turniru osvojile su Sjedinjene Američke Države (savladale Kanadu sa 14:11), dok je u duelu za sedmu poziciju Brazil bio bolji od Kine (8:7).

Finalni meč između Srbije i Mađarske počinje za desetak minuta.

Crna Gora – Australija 12:9 – nakon peteraca (1:2, 3:2, 1:2, 3:2, 4:1)

Dubai – Bazen “Hamdan”. Gledalaca: 100. Sudije: Peila (SAD), Aleksandresku (Rumunija). Igrač više: Crna Gora 9 (4), Australija 8 (3). Peterci: Crna Gora 1 (1).

Crna Gora: Radić (devet odbrana i peterac), Dr. Brguljan 2, Pasković, Petrović 3 (2), Da. Brguljan 3 (2), Drašković, M. Janović 2, Čučković, Sarić 1, Murišić 1, Klikovac, Jokić.

Australija: Klark (12 odbrana), Kempbel 2 (1), Ford, Koteril, Pauer, Gilkrist 1, Rouč 3, Janger 2, Edvards, Martin, Emeraj, Miler 1, Slejd.

Vijesti