Vaso “Psihopata” Bakočević: Da nisam sportista, bih mrtav ili u zatvoru

0
1618
Foto: Jelena Ćalasan

Vaso Bakočević, crnogorski MMA borac, ima 28 godina, rođen je u Risnu, a živi i trenira u Beogradu.

Jedan je od najboljih i najaktuelnijih takmičara sa ovih prostora u sve popularnijoj borilačkoj vještini, koja mu je, kako kaže, spasila život.

Foto Jelena Ćalasan

“Da nisam počeo da treniram MMA bio bih u zatvoru ili mrtav. Svu energiju trošim na treninge i u borbama”, kaže Bakočević za portal balkan-info.

Nadimak “Psihopata” nije dobio kada je počeo da se bori u ringu, već još u osnovnoj školi.

“Dok su ostali učenici brinuli o ocjenama, ja sam brinuo o tome da budem najjači u školi i da me se svi plaše. Jednog dana su dječaci iz razreda, kojima je bilo dosta mog maltretiranja, odlučili da me nauče pameti. Dočekali su me ispred škole, ali nisam pobjegao, nego skinuo jaknu i počeo da se tučem sa svima. Prebili su me, naravno, nisam znao što me snašlo, ali od tog dana su me proglasili ludim i dodijelili mi nadimak koji i dan danas nosim u ringu”, rekao je Bakočević.

Foto Jelena Ćalasan

Ispričao je da je njegova sportska karijera počela fudbalom.

Napustio sam školu u dogovoru sa roditeljima otišao u OFK Beograd. Bio sam talentovani desni bek, ali sam se potukao sam na jednoj utakmici, pa su me suspendovali godinu. Kad sam se vratio, igrao sam za Bežaniju, ali shvatio sam da to nije za mene”, rekao je Bakočević.

U Beogradu je imao problema sa zakonom

“Imao sam djevojku u Beogradu 2009. godine. Ona mi je napravila puno problema, pa su neki momci prijetili da će me ubiti. Bio sam u Beogradu sam bez ikog svog. Nisam znao šta da radim, pa sam preko prijatelja nabavio oružje da mi dođe na željezničku stanicu. Uhvatili su me, dočekala me ekipa specijalaca, prebili me kao mačku i stavili u zatvor. Bio sam tamo 30 dana, pa me otac izvukao tako što je platio kauciju”, ispričao je Bakočević, koji je tada odlučio da se posveti MMA.