Vasilije Jakšić najbrži u Peći i novi rekorder staze!

0
1158

Kotorski automobilista Vasilije Jakšić novi je rekorder staze Peć – Kula, na kojoj je vožena međunarodna CEZ-ova brdska trka.

Na 12. CEZ-ovoj brdskoj auto-trci ove sezone voženoj na stazi Peć-Kula crnogorski automobilizam uspješno su predstavljali članovi kotorskog AMSK “Blažo Smiljanić”, koji su u konkurenciji sa Poljacima, Bugarima i domaćim sportskim vozačima postigli veoma zapažene rezultate.

Vasilije Jakšić je novim prvim mjestom zadržao vodjstvo u Grupi N i uoči dvije preostale trke u Austriji i na Avali u Beogradu ima velike izgleda da u debiju na evropskoj sceni osvoji titulu šampiona.

“Moj učitelj i trener Dejan Bulatović, od koga sam naučio sve što znam o sportskoj vožnji, poslije deset godina sjeo je za upravljač Honde i u prvoj vožnji oborio rekord staze, ali nažalost nije završio drugi dio trke. U drugoj vožnji u istoj klasi ja sam takođe vozio Hondu na granici limita i trijumfovao novim rekordeom staze – 2 minuta, 33 sekunde i 4 stotinke. Za četiri sekunde nadmašio sam dosadašnjeg rekordera Škelzena Ljajčija”, sumira utiske iz Peći Vasilije Jakšić.

Mladi i talentovani kotorski automobilista nada se uspjehu na posljednje dvije trke na kojima će voziti ” Mitsubiši Lanser evolucije 9″.

“Ostaju takmičenja u Austriji i na Avali i Dejan Bulatović i ja očekujemo uspješan završetak sezone. Voziću na pomenutim stazama Mitsubiši, a Honda će prezimiti u garaži i biti spremna za novu sezonu u šampionatu crnogorskih klubova, gdje je naša ekipa više nego dominantna posljednjih nekoliko godina”, ističe Jakšić, dvostruki prvak Crne Gore.

Zapažen rezultat na stazi Peć-Kula postigao je i najtrofejniji crnogorski automobilista svih vremena, takodje član kotorskog kluba, Željko Banićević, koji je osvojio četvrto mjesto u svojoj diviziji.