USN: Peđa Radošević najbolji sportista Crne Gore

0
309
Foto: UCG

Juče je na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje održana svečana manifestacija Udruženja sportskih novinara Crne Gore i dodjela priznanja najboljem sportisti i novinarima u 2018. godini.

Predsjednik Udruženja sportskih novinara Crne Gore, Veselin Drljević, je na svečanosti uručio pehar najboljem sportisti Crne Gore u 2018. godini, profesionalnom bokseru Predragu Radoševiću.

Radošević je iskazao zahvalnost zbog ovog priznanja i ukazao da je ova nagrada potvrda trajanja njegove karijere od punih 12 godina i izrazio očekivanja da će i dalje biti na vrhu rang liste, između 10 do 15 boraca u svijetu, u istoj kategoriji.

Pored proglašenja najboljeg sportiste uručene su i nagrade najboljim novinarima u Crnoj Gori u 2018, i to Davoru Katiću iz Dana, za najboljeg sportskog novinara, Danilu Petroviću iz Televizije Crne Gore za najboljeg mladog novinara, i za sportskog dopisnika godine Svetozara Janičića, saradnik Sport kluba. Nagrade su uručili prošlogodišnji lauerati Kosta Bošković, Ana Popović i Bora Odalović.

Kako je 2018 – godina velikih jubileja tri nacionala sportska saveza, Udruženje je uručilo i priznanje predsjednicima saveza, i to: Miloradu Vuletiću, predsjedniku  Atletskog saveza Crne Gore,  za 70 godina postojanja i uspešnog rada, dr. Dimitriju Rašoviću, čelnom čovjeku Teniskog saveza Crne Gore, koji je nedavno obilježio 40 godina od osnivanja i Cvetku Pajkoviću i  predsjedniku ili predstavniku Odbojkaškog saveza Crne Gore, koji danas obilježava 60 godina postojanja i rada.

Posebnim priznanjem, za doprinos razvoju sportskog novinarstva u Crnoj Gori  nagrađen je Zarija Kračković, dugogodišnji urednik Zetskih sportskih novina i saradnik mnogih medija u Crnoj Gori i regionu.

Udruženje je na svečanosti uvažilo i posebnim priznanjima nagradilo za pružanje podrške i pomoć u realizaciji brojnih aktivnosti prof. dr Duška Bjelicu, predsjednika Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore i prof. dr Steva Popovića, dekana Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, kao i Dušana Simonovića, predsjednika Crnogorskog olimpijskog komiteta,  Vlada i Pera Veličkovića i Kompaniju Sport Vižn, kao i Igora Tomića, predsjednik Paraolimpijskog komiteta Crne Gore.