Ujkić: Pokazali smo da možemo mnogo

0
792

Dijana Ujkić nije gubila nadu. Čuvala je vjera da će kadtad kolona promašaja, u zvaničnoj statistici, biti na njenoj strani.

Puno je promašivala, zicera najviše, ali i pogađala kada je bilo najpotrebnije. Konkretno u Njemačkoj, u prošlonedjeljnoj pobjedi koja je ,,plave” odvela u četvrtfinale.

“Ponosna sam i srećna jer smo pokazali da nijesmo samo domaćinska ekipa. Pokazali smo da možemo i da hoćemo. Odigrali utakmicu u kojoj smo svi sa više vjere šutirali. Nadam se da sam pokazala da mogu i ja, kao čitava ekipa”, rekla je Dijana..

Od plasmana u glavnu fazu, nada u četvrtfinale je počela da živi u svakoj od igračica Budućnosti.

“Vjerovali smo, pokazali više puta da možemo i da hoćemo i na kraju se isplatilo. Stvarno dobro treniramo, od najmlađe do najiskusnije igračice. Samo treba nastaviti u istom ritmu. Prvo u subotu da ne damo na sebe sa Vardarom, zatim u aprilu da se opustimo i uživamo u četvrtfinalnim utakmicama sa Đerom. I, naravno, da damo sve od sebe.”

Zna Dijana da je Đer apsolutni favorit. Ali, u borbi protiv aktuelnog šampiona Evrope, neće isticati bijelu zastavu.

“Iskreno, duboko vjerujem u ovo što radim, ali ne znam, u stvari, niko ne zna što sve može da bude sa Đerom. Mlada smo ekipa, treba da uživamo u ovome što radimo.”

A kakve su šanse “plavima” u subotnjem meču sa Vardarom.

“Andrea Penezić svaki put sa nama odigra fenomenalno, ne samo ona, već svaka od njih. Prosto, vole da igraju protiv nas. Nadam se da ćemo zadržati dobar fokus u defanzivi, onako kako znamo, i da ćemo uspjeti da iskontrolišemo napad. Igramo još kod kuće, biće, nadam se, više navijača, vjerujem u njihovu pomoć”, poručila je Dijana Ujkić.