U nedjelju 17. juna 5. Podgorički triatlon Plavnica 2018

0
747
Foto: triatlonpodgorica.me

Pod pokroviteljstvom Gradske opštine Golubovci i Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada a u organizaciji Triatlon kluba Podgorica, u nedelju 17. juna na Plavnici održaće se 5. Podgorički triatlon Plavnica 2018.

Foto: triatlonpodgorica.me

Plavnica će tako po peti put biti domaćin najboljim domaćim triatloncima, brojnim početnicima, kao i stranim takmičarima. Raduje posebno veliki broj debitanata iz Crne Gore, koji će se okušati u kraćim distancama. Na 9 dana pred trku prijavljeno je preko 90 takmičara takmičara iz 6 zemalja (Srbija, Albanija, Belgija, Hrvatska, Kosovo, Mađarska) a broj učesnika će biti i trocifren obzirom da prijave traju i dalje (do 15.juna u ponoć).  

  1. Podgorički triatlon je i ovog puta ponudio tri trke:  Olimpijski triatlon (1500m plivanje, 40km biciklizam i 10km trčanje), Sprint triatlon (750m plivanje, 20km biciklizam i 5km trčanje), i Supersprint triatlon (375m plivanje, 7km biciklizam i 2,5 km trčanje). Triatlon kao najteži individualni sport izdržljivosti i ujedno najbrže rastući sport u svijetu, polako ali sigurno zauzima svoju poziciju u Crnoj Gori kad je takmičarska brojnost u pitanju.

Organizatori napominju da će tokom održavanja trke saobraćaj na putu Plavnica – Berislavci biti zatvoren u više navrata između 9:00 i 12:00h tokom trajanja biciklističkog segmenta, tako da mole sve koji žele da isprate ovaj događaj da prije 9:00h budu na Plavnici. Sve informacije o trci mogu se naći na sajtu Kluba: www.triatlonpodgorica.me.