U kvalifikacijama nastupilo 29 fudbalera, Vukčević igrao sve utakmice

0
327
Foto: Filip Filipović

U deset kvalifikacionih mečeva Ljubiša Tumbaković je isprobao 29 fudbalera, a samo je vezista Nikola Vukčević odigrao sve mečeve. 

Stefan Savić, Adam Marušić i Fatos Bećiraj odigrali su po devet, a Stevan Jovetić, Žarko Tomašević i Marko Vešović po osam mečeva.

Po sedam puta šansu su dobili Aleksandar Šćekić i Stefan Mugoša, po šest Marko Simić, Damir Kojašević i Vladimir Jovović, dok su golmani Mladen Božović i Danijel Petković ravnomjerno podijelili minutažu – branili su na po pet utakmica.

Pet mečeva odigrao je i Mirko Ivanić.

Četiri nastupa upisali su Filip Stojković i Marko Janković, Elsad Zverotić tri, Marko Bakić, Nikolić, Aleksandar Šofranac, Nemanja Mijušković, Luka Đorđević, Nebojša Kosović i Sead Hakšabanović igrali su na po dva, a Marko Baša, Mirko Vučinić i Filip Raičević na po jednom meču.

Fudbaleri poput Jovetića, Savića, Marušića, Vukčevića, Bećiraja, Vešovića, Simića, Tomaševića, pa i Šćekića, bili su “konstanta” u cijelom ciklusu kvalifikacija.

Neki su, s druge strane, bili tu na početku, poput Makića, Nikolića i Raičevića, a neki su iz zamijenili u drugoj polovini kvalifikacija, poput golmana Petkovića, Jankovića, Kosovića, Stojkovića…