U Budvi počelo odbrojavanje do početka Igara malih zemalja Evrope 2019

0
566
Foto: Reprezentacija.ME

Igre malih zemalja održaće se od 26. maja do 1. juna naredne godine u Budvi, Podgorici, Baru, Cetinju i Tivtu.

Skupština organizacije Igre malih zemalja Evrope održava se u Budvi, gdje će se svečano obilježiti godišnjica do početka najvećeg multi-sportskog takmičenja u Crnoj Gori.

U cilju promocije Igara malih zemalja Evrope otkiven je i “Olimpijski sat” koji započinje odbrojavanje godine dana do početka Igara “Montenegro 2019”.

Foto: Crnogorski olimpijski komitet

Tim povodom je danas ispred zidina Starog grada održana i pres-konferencija na kojoj su, između ostalih govorili gradonačelnik Budve, Dragan Krapović i predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, Milutin Simonović.

“Za tačno godinu dana od danas, Budva će se priključiti organizaciji igara. Sve to će dodatno podstaći ekonomski i turistički razvoj u Budvi. Uvjeren sam da će grad Budva biti dobar domaćin naredne godine. Siguran sam da će se naši sugrađani potruditi da se svi osjećaju kao kod kuće i da će se odavde vratiti zadovoljni. U ime svih građana želim dobrodošlicu svima”, poručio je Krapović.

Foto: reprezentacija.me

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, Dušan Simonović kazao je da je ovo veliki dan u životu svih ljudi koji su  se izborili da Crna Gora dobije organizaciju Igara i koji će nastaviti sa ogranizacijom istih do njhovog početka 26. maja 2019. godine u Crnoj Gori.

“Ovo je poseban dan u našem radu i našim životima. Ovo je poseban olimpijski duh koji se osjeća samo na Igrama malih zemalja a posebno sada kada smo organizatori. Uradićemo sve, da sve protekne na najbolji način i zahvaljujem se svima koji su nam pomogli da ovo organizujemo baš u Crnoj Gori. Ovih dana smo sa našim prijateljima iz organizacija Igara  sve uradili da ovo izgleda kako treba i nadam se da će nam svi pomoći da ovaj projekat, koji je važan za sve nas, izgleda veličanstveno”, kazao je Simonović.

Foto: reprezentacija.me

Na trgu je, pored zvaničnog dijela programa, priređen i revijalni dio sportskih aktivnosti, aktivnosti NVO “Volonteri 2019” kao i muzički program.