Tumbaković: Zabluda je da su crnogorski fudbaleri lijeni

0
1488

Nekadašnji trener Partizana Ljubiša Tumbaković pozitivno je pričao o fudbalerima iz Crne Gore koji su u vrijeme njegovog mandata na klupi beogradskog kluba nastupali za crno-bijele.

“Mnogi od njih obilježili su igrama i moju karijeru i dali doprinos da Partizan ostvari rezultate kojima se i danas navijači ponose. Jednostavno, imaju pobjednički mentalitet i gotovo u svakoj generaciji koju sam vodio, davali su pečat igrama i rezultatima. U prvoj generaciji imao sam u timu Budu (Budimir Vujačić), Peđu (Predrag Mijatović), Brnu (Branka Brnovića)… Nametnuli su se i kvalitetom i ljudskim osobinama kao lideri. I kasnije su fudbaleri koji su pristizali ne samo iz Budućnosti, na terenu ispoljavali nešto što je možda uz sav fudbalski talenat ipak nedostajalo igračima iz naše omladinske škole… Ta crta pozitivne drskosti, kakvu su imali recimo, Budimir Vujačić, Niša Saveljić, Damir Čakar tjerala je i ostale igrače da ih prate… I gotovo u svim titulama koje sam osvojio s Partizanom veliki doprinos dali su igrači s prostora Crne Gore. U svakom od šampionskih timova imao sam bar po jednog ili dvojicu Crnogoraca… Nekad i više njih”, s ponosom se prisjeća sadašnji selektor Crne Gore.

Tumba kaže da je zabluda da su igrači iz Crne Gore lijeni.

“Apsolutno nije tačno da Crnogorci ne vole da rade, odnosno da treniraju, trče… To su prazne priče… Postoji u njihovom stilu možda izraženija linija ležernosti u igri, ali kroz proces rada svi su je svodili na minimum. Uostalom, većina ih je napravila ozbiljne karijere – ne samo u Partizanu ili Crvenoj zvezdi, nego i u inostranim ekipama”.

Dodaje da će uživo ispratiti predstojeće okršaje šampiona Crne Gore i Srbije u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Partizan je igrački u prednosti, pogotovo ako zadrži ekipu koja je osvojila duplu krunu, naravno, bez Milenkovića koji je već otišao. Da Budućnost nije imala proljećni pad, odnosno da je zadržala kontinuitet iz jesenjeg dijela sezone, svakako bi imala više šansi, ali, kako sada stvari stoje Partizan je favorit”, zaključio je Tumbaković.