Tumbaković za SK: Šteta, velika šteta, ali nema predaje

0
1817
Foto: FSCG

Selektor Ljubiša Tumbaković se našao u teškoj, ali za njega i stručni štab uobičajenoj situaciji.

Naime, fudbalska reprezentacija Crne Gore od početka kvalifikacija za Mundijal do danas, ni jednu utakmicu nije odigrala u kompletnom sastavu.

Na startu Lige nacija djelovalo je da situacije ne može da bude gora. U timu nije bilo Jovetića, Marušića, Vešovića, Đorđevića, u prvom meču protiv Rumunije ni Jankovića, a u drugom protiv Litvanije Mugoše.
Međutim, pokazalo se da može. Kako sada stvari stoje, Tumbaković protiv Srbije u trećem kolu Lige nacija neće moći da računa na Jovetića, Savića, Vešovića, Vukčevića, a pod znakom pitanja je i Janković.

“Šteta, velika šteta, ali nema predaje. Imali smo veliku želju da se sakupimo, da se nadmećemo, da odigramo pravu utakmicu protiv pravog protivnika. Ostvarenim rezultatima u septembru napravili smo pravu bazu za ono što dolazi, ali suočavamo se sa velikim problemima. Naravno da se nećemo predati, kao što nismo ni protiv Rumunije i Litvanije, kao što nismo ni tokom kvalifikacija za Mundijal, ali jasno je koliko će nam nedostajati povrijeđeni igrači”, rekao je za Sport Klub Ljubiša Tumbakovć i nastavio:

“Vratio se Marušić, Bećiraj je konačno počeo da igra u daje golove. Vjerovao sam da ćemo u drugom cilkusu Lige nacija imati priliku da nadogradimo ono što smo uradili u prvom, ali mi se suočavamo sa još većim problemima. Međutim, to su faktori na koje ne možemo da utičemo. Ono na što možemo da utičemo je da svu raspoloživu energiju i sve raspoložive snage pripremimo za duel sa Srbijom i meč sa Litvanijom koji slijedi tri dana kasnije.
I pored velikih, već pomenutih problema sa povredama, Crna Gora je odlično startovala u Ligi nacija. Odigrala je neriješeno sa Rumunijom u Ploeštiju, a pobijedila je Litvaniju na svom terenu, pa trenutno drži lidersku poziciju sa četiri boda, koliko je prikupila i Srbija”.

“Ostalo je još nekoliko dana da utakmice sa Srbijom. Sada je najvažnije da se niko više ne povrijedi. Moguće je da Jovetić bude u sastavu Monaka tokom vikenda, ali najvažnije je da se potpuno oporavi. Dugo nije igrao i izlaganje velikim naporima je ogroman rizik. Janković je propuštio meč sa Voždovcem, ali bi trebalo da bude spreman za meč sa Srbijom. Što se Savića tiče, on ne trenira za Atletiko, a Vukčević je obnovio staru povredu, javiće se na prozivku pa ćemo vidjeti kakva je situacija”, naglasio je Tumbaković.

Selektor ističe da su navikli na povrede igrača.

“Nažalost, navikli smo na probleme sa povredama. Prate nas od početka kvalifikacija za Mundijal. Međutim, ponavljam još jednom. To su stvari na koje ne možemo da utičemo, samim tim okrećemo se raspoloživim snagama sa željom da prikažemo maksimum i ostvarimo pozitivne rezultate u duelima sa Srbijom i Litvanijom”.

Utakmica između Crne Gore i Srbije igra se 11. oktobra na stadionu u Podgorici, a tri dana kasnije, izabranici Ljubiše Tumbakovića gostuju reprezentaciji Litvanije.