Tumbaković više ne računa na Bašu?

0
341

Nakon što je iskusni štoper odbio da bude rezerva na meču protiv Jermenije, čini se da selektor Tumbaković to neće oprostiti. 

Iskusni 34-godišnji reprezentativac, vjerovatno je izgubio to zvanje. Uprkos njegovom nespornom kvalitetu i svemu što je pružio crnogorskoj reprezentaciji, njegov nesportski potez iz 10. Juna, na meču sa Jermenima, koštaće ga reprezentativnog dresa.

Selektor Tumbaković se juče sastao sa čelnim ljudima iz FSCG kako bi se pričalo o narednim akcijama pred mečeve sa Kazahstanom i Rumunijom, a za Dnevne novine je rekao kako nema nedoumica kada je Marko Baša u pitanju.

“Što se tiče Marka, moj stav je jasan. To je isključivo moje opredjeljenje.”

Na pitanje da li to znači da je Baša precrtan, Ljubiša je rekao:
“Vrlo sam blizu što se toga tiče. Iz više razloga. Ali, pričaćemo još. Sačekajmo malo.”

Dakle, još uvijek nije potvrđeno, ali čini se da selektor nema nedoumica po ovom pitanju. Što se tiče mečeva sa Kazahstanom i Rumunijom, koji su vjerovatno i odlučujući u ovim kvalifikacijama, Tumbaković je jasan.

“Do sada se na spisku uglavnom nalazilo 28-29 igrača, a za septembarske utakmice ću da pozovem 22 fudbalera i tri golmana. Okupljanje smo zakazali za 27. avgust, odmah na prvom treningu će se pojaviti dvije trećine momaka dok je put u Kazahstan planiran za 31. avgust. Došao sam u Podgoricu na redovan sastanak kako bi potvrdili pripreme za septembarske okršaje. I potvrdili smo let preko agencije i na kraju je sve ispalo dobro, jer su nam rekli da će let trajati manje od predviđenih šest sati.” – podvukao je Ljubiša Tumbaković.