Tumbaković: Rezultat nije prioritet, ali je jako važan

0
602

Selektor Crne Gore Ljubiša Tumbaković saopštio je spisak igrača na koje računa za prijateljske mečeve sa selekcijama Bosne i Hercegovine 28. maja u Zenici, odnosno 2. juna protiv Slovenije u Podgorici. 

“Kraj šampionata je uticao i na spisak državnog tima pred mečeve sa Bosnom i Hercegovinom i Slovenijom. Duga i iscrpljujuća sezona utiče na to da igračima krajem maja i početkom juna treba odmor, treba vreme da saniraju povrede, riješe probleme koje nisu mogli da riješe dok je trajala sezona. U takvoj situaciji je nekoliko naših igrača, prije svih Savić, Vukčević, Šćekić, Jovetić…”rekao je Tumbaković za Sport Klub i nastavio:

“Stručni štab je u konstantnom procesu skautinga, pokušavamo da dopunimo bazu koja je definisana i formirana tokom prethodnog perioda. Na spisku reprezentacije za dvije utakmice koje slijede nalaze se Miloš Bakrač i Stefan Lončar, igrači koje smo pratili u ligi Crne Gore, kao i Asmir Kajević, koji igra za Čukarički. Takođe, ukoliko bude potrebno, postoji mogućnost da spisak naknadno dopunimo sa nekim od igrača iz šampionata Crne Gore”.

Crna Gora je po završetku kvalifikacija za Mundijal odigrala dvije prijateljske utakmice. U Nikoziji bilo je 0:0 protiv Kipra, a u Podgorici 2:2 protiv Turske. Iako mnogi tvrde da rezultat u prijateljskim mečevima nije bitan, u praksi nije tako.

“Bosna i Hercegovina je bila veoma blizu da se kvalifikuje na Svjetsko prvenstvo, pravo je čudo kako nije uspela da se izbori za mjesto u Rusiji. Slovenija ima kvalitetne pojedince, imala je dobrih mečeva u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Veoma mi je drago što ćemo imati priliku da se uporedimo i odmerimo snage sa takvim rivalima u prijateljskim mečevima”, naglasio je Tumbaković i dodao:

“Rezultat nije prioritet, ali je naravno jako važan. Svaki sportista na teren izlazi sa željom da pobijedi”.

Selektor Ljubiša Tumbaković je posle završetka kvalifikacija za Mundijal potpisao novi ugovor, a primarni cilj koji je postavljen ispred državnog tima je plasman na Evropsko prvenstvo.