Tumbaković: Puno mi je srce zbog mečeva Crne Gore i Srbije

0
496

Selektor naše fudbalske reprezentacije Ljubiša Tumbaković rekao je da će dueli Crne Gore i Srbije u Ligi nacija biti šlag na torti.

Pomenute selekcije će u društvu Rumunije i Litvanije igrati u istoj grupi novoformiranog takmičenja pod okriljem UEFA.

“Meni je zbog toga puno srce. Baš je lijepo što ćemo imati takve dvije utakmice. Garantujem da će biti interesantno. I dueli sa Rumunijom i Litvanijom će biti interesantni, ali taj dvomeč biće kao šlag na torti. Bez obzira na težinu grupe, vidim pozitivnu stranu cijele ove lijepe priče, ovog miljea koji je vezan za doigravanje prvi put u ovakvom formatu. Mislim da je time najveću nagradu dobila publika, navijači. Uživaće, sigurno”, rekao je Tumbaković za “Blic”.

Liga nacija počinje u septembru, a Srbiju prije toga čeka nastup na Mundijalu u Rusiji.

“Sa potencijalom koji posjeduje osjećam da Srbija može da napravi iznenađujuće dobar rezultat na Mundijalu. Očekujem da će se svi koji su uključeni u taj zadatak maksimalno mobilisati i prebaciti mogućnosti kako bi mogli da iznenade u Rusiji. Vjerujem u to”.

Iskusni stručnjak pohvalio je i srpskog selektora Mladena Krstajića.

Moj kolega je mlad i ambiciozan. Motivisan je da napravi dobar posao. Igrao je 10 godina za reprezentaciju, a učestvovao je i u poduhvatu Srbije, plasmanu na Mundijal. Stoga, on osjeća državni tim na pravi način. Poznaje relacije, očekujem da njegov doprinos bude veliki. I, naravno, želim mu sve najbolje”, zaključio je Tumbaković.